Efter att ha misshandlats la den unga tjejen upp en bild på Facebook.
1 av 3
Efter att ha misshandlats la den unga tjejen upp en bild på Facebook.
"Jag har fått så sjukt meddelanden".
2 av 3
"Jag har fått så sjukt meddelanden". - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Efter misshandeln har flera skrivit till den utsatta tjejen.
3 av 3
Efter misshandeln har flera skrivit till den utsatta tjejen. - Foto: Ap

Misshandlades på väg hem från krogen – nu hånas hon på Facebook

På väg hem från krogen blev en ung tjej i Linköping misshandlad av en okänd man. Och efter en publicerad bild med vädjan om tips från allmänheten har hon fått ta emot obehagliga kommentarer på Facebook.


Delas på Facebook

Inlägget som delas tillsammans med bilden lyder:

"igår natt mellan 00.55 & 01.30 gick min kompis hem från *** till ***. Påvägen hem möter hon en kille som hon känner igen och han följer henne men när hon sen säger att hon inte vill att han följer med henne hem, misshandlar han henne och hon faller till marken och får yttligare slag och eventuellt sparkar, Hon minns inte vem killen är, ca 20-25 år, mörkt hår. Om någon har sett något eller hört något som kan vara till hjälp, snälla ring mig eller smsa på *** eller polisen i linköping 11414."

LINKÖPING. Mitt i stan, på väg hem efter en utekväll, blev en ung tjej i lördags nerslagen av en okänd man. Enligt den unga tjejen ska mannen ha frågat om han får följa med henne hem men fått nobben – och då gett sig på henne. Och gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Dagen efter misshandeln la den misshandlade tjejen, som nu vill vara anonym, upp en bild på sig själv och vädjade om tips från personer som kan ha sett någonting.

Sedan dess har bilden delats närmare 2 000 gånger.

Reaktioner

– Jag var inte beredd på att det skulle bli så stort, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Folk har reagerat både positivt och negativt på bilden.

"Hoppas att han åker fast", "jag tänker på dig" och "jag har varit med om samma sak" är exempel på stöttande kommentarer och meddelanden som skickats till den unga tjejen på Facebook, och de skiljer sig enormt mot vad många andra kommentarer består av.

"Erkänn att hon var kaxig?"

– Jag har fått riktigt sjuka meddelanden på Facebook. Det var en som skrev "jag vet att det inte är sant, jag följde dig hem. Det är din pojkvän som har slagit dig". Jag har för det första ingen pojkvän och det är jobbigt att läsa de lögner som vissa sjuka människor skriver.

Bland kommentarerna under bilden har vissa bland annat skrivit saker som "erkänn att hon var kaxig, därför hon fick stryk" och "va sexig du är".

– Jag vet egentligen inte varför jag delade bilden från början, jag var inte beredd på att det skulle bli så stort. Det var bara för att berätta vad jag varit med om och se om någon sett någonting. 

Det var hennes vän som först la upp bilden på Facebook.

– Jag la upp den på min Facebooksida både för att de som har sett någonting ska kontakta polisen och för att visa att man inte ska gå hem själv om kvällarna. En sådan sak kan hända vem som helst, när som helst, säger vännen till Nyheter24.

Anmälan

En anmälan är gjord och polisen tar gärna emot alla tips.

– Ja, jag känner igen det där, verkar vara en hemsk misshandel. Allmänheten är våra ögon utåt och vi vill gärna ha tips. Det man ska tänka på när det gäller Facebook är att inte dela bilder på misstänkta, man är inte skyldig förrän att man är dömd, säger stationsbefäl Anki Rehnström till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna efter skottlossning

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.