Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljöpartiet lånar ut sitt Instagramkonto till kända feminister

- 09/03/2014, 15:32 -
Miljöpartiet lånar ut sitt Instagramkonto till kända feminister.
1 av 3

Miljöpartiet lånar ut sitt Instagramkonto till kända feminister.

Privat/Instagram

Elsa Billgren kommer att fota under nästkommande vecka.
2 av 3

Elsa Billgren kommer att fota under nästkommande vecka.

Privat

Likaså Sara Haraldsson, grundare av Maktsalongen.
3 av 3

Likaså Sara Haraldsson, grundare av Maktsalongen.

Privat

Miljöpartiet lånar ut sitt Instagramkonto till kända kvinnor där syftet är att de ska gestalta jämställdheten från sitt perspektiv.
– Jämställdhetsarbetet måste drivas varje dag, säger Emma Rung, kampanjledare för Miljöpartiet, till Nyheter24.

STOCKHOLM. Från och med i dag, 9:e mars, lånar Miljöpartiet ut sitt Instagramkonto åt olika kända kvinnor. Detta för att visa att arbetet med jämställdhet inte slutar eller avtar bara för att 8:e mars har passerat.

– I går den åttonde mars när frågan om jämställdhet kommer på agendan är det tydligt att vi har långt kvar och vi vill genom den här kampanjen visa det och att arbetet måste drivas varje dag, alltid, säger Emma Rung, kampanjledare för Miljöpartiet, till Nyheter24.

Bloggare delar bilder

Under nästkommande vecka kommer vi att bland annat kunna se bilder under hashtagen #9mars från bloggarna Elsa Billgren och Sandra Beijer, programledaren Doreen Månsson och Sara Haraldsson, grundare av Maktsalongen.

Internationella kvinnodagen är fantastisk på många sätt men för mig känns det viktigt att vara med att lyfta att ojämställdheterna pågår även 9:e mars, och alla andra dagar om året, säger Elsa Billgren.

Behöver inte vara miljöpartister

Tanken är gästerna ska dela bilder från sin vardag som gestaltar jämställdhet från deras perspektiv.

–  Vi har bjudit in kvinnor som vi respekterar, för att de är drivande feminister. Men de behöver inte vara miljöpartister. Att låna ut vårt konto är ett kul och nytt grepp som blir spännande att följa och vi hoppas på att flera hakar på, säger Rung.