Oops...
1 av 3
Oops... - Foto: Montage / Andreas Granfors
Från Aftonbladets löpsedel i Stockholm.
2 av 3
Från Aftonbladets löpsedel i Stockholm.
Snökaoset på måndagsmorgonen.
3 av 3
Snökaoset på måndagsmorgonen. - Foto: Andreas Granfors

Snökaos – då tipsar de om sommardäck

Aftonbladets redaktörer kanske inte läste väderrapporterna i helgen. På måndagen tipsar tidningen om sommardäck – samtidigt som snö fallit i stora delar av landet. Här är reaktionerna på väderkaoset.


SVERIGE. På måndagen vaknade stora delar av Sverige upp till en smärre chock. Ett nytt, tämligen tjockt snötäcke har lagt sig bland annat över Stockholm.

Några som inte kan ha kollat väderprognoserna i går är ansvariga på Aftonbladet. Så här såg en löpsedel i Stockholm ut, samma morgon som ett par decimeter snö fallit:

Olagligt att köra med sommardäck

Det finns två uppenbara problem här. Dels är det nog inte direkt läge att byta till sommardäck just i dag. Dels så är det faktiskt olagligt att köra med sommardäck på bilen i exempelvis Stockholm en dag som denna.

"När du kör personbil (klass I*), personbil klass II (husbilar) med en totalvikt av högst 3,5 ton, lätt lastbil samt lätt buss är det krav på vinterdäck eller likvärdig utrustning under perioden 1 december-31 mars, om det är vinterväglag", står det i lagtexten.

Det kanske inte är så konstigt att den här bussen i Stockholm, på "vinterväglag" blev fullsatt på måndagsmorgonen:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.