Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snökaos – då tipsar de om sommardäck

Oops...
1 av 3

Oops...

Montage / Andreas Granfors

Från Aftonbladets löpsedel i Stockholm.
2 av 3

Från Aftonbladets löpsedel i Stockholm.

Snökaoset på måndagsmorgonen.
3 av 3

Snökaoset på måndagsmorgonen.

Andreas Granfors

Nyheter | 17/03/2014 11:26

Aftonbladets redaktörer kanske inte läste väderrapporterna i helgen. På måndagen tipsar tidningen om sommardäck – samtidigt som snö fallit i stora delar av landet. Här är reaktionerna på väderkaoset.

SVERIGE. På måndagen vaknade stora delar av Sverige upp till en smärre chock. Ett nytt, tämligen tjockt snötäcke har lagt sig bland annat över Stockholm.

Några som inte kan ha kollat väderprognoserna i går är ansvariga på Aftonbladet. Så här såg en löpsedel i Stockholm ut, samma morgon som ett par decimeter snö fallit:

Olagligt att köra med sommardäck

Det finns två uppenbara problem här. Dels är det nog inte direkt läge att byta till sommardäck just i dag. Dels så är det faktiskt olagligt att köra med sommardäck på bilen i exempelvis Stockholm en dag som denna.

"När du kör personbil (klass I*), personbil klass II (husbilar) med en totalvikt av högst 3,5 ton, lätt lastbil samt lätt buss är det krav på vinterdäck eller likvärdig utrustning under perioden 1 december-31 mars, om det är vinterväglag", står det i lagtexten.

Det kanske inte är så konstigt att den här bussen i Stockholm, på "vinterväglag" blev fullsatt på måndagsmorgonen: