Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kents senaste låt är ett hett ämne på Twitter

- 23/03/2014, 17:12 -
#MUFKent är en het hashtag på Twitter.

#MUFKent är en het hashtag på Twitter.

Twitter/Youtube

Kents låt "La belle epoque" har nu fått en egen hashtag på Twitter. Som en reaktion på Moderaten Bodil Sidéns debattartikel har människor under #MUFKent gett sina egna versioner av klassiska Kent-låtar.

Gruppen Kent har ännu inte släppt sitt senaste album men en låt från nya skivan har blivit omdebatterad.

Det rör sig om låten "La belle epoque", skriven av Joakim Berg, en låt som kan tolkas som samhällskritisk.

I dag publicerade Nyheter24 en debattartikel av Bodil Sidén, från Moderata Ungdomsförbundet, som genom en omskriven version av låten ville visa på en mer positiv bild av Sverige.

Det dröjde inte länge innan folk började ge svar på tal. En av dessa var Frida Holmgren som replikerade på Nyheter24:s debattsida samt Mohammed Ryback, ena halvan av duon Mohammed Ali, på Politism.

Twitter har under dagen svämmat över av både kritiska och stöttande tweets.

Men det är framförallt de egna versionerna av klassiska Kent-låtar som tar plats på Twitter. Under hashtaggen #MUFKent har mängder av sarkastiska twittrare skrivit om låtar så att de på ett eller annat sätt kritiserar Moderaterna och Alliansen.

Nyheter24 har samlat de roligaste tweetsen:

[removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed][removed]