Söndag 25 Jul
Stockholm

Kraschade in i Mcdonalds – hånglade för att distrahera polis

Kollegorna kraschade in i Mcdonalds – sedan gick det bara utför. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Kollegorna kraschade in i Mcdonalds – sedan gick det bara utför. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: AP

När en 23-årig man och hans kollega var på jobbresa i Oskarshamn inledde de sin arbetsdag med att dricka vodka. Sen gick allting bara utför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Full man hade sex vid ratten

Att köra rattfull är ju fel bara det, men att vara rattfull – och samtidigt ha sex vid ratten kan bara misslyckas.

OSKARSHAMN. Den 23-årige mannen och hans kollega var på besök i Oskarshamn i mars förra året för att sälja avtal, men inledde sin arbetsdag på ett okonventionellt sätt genom att dricka vodka, skriver Barometern.

De båda började så småningom arbeta, men fortsatte ändå att dricka sprit. 

All alkohol gjorde att de två männen till slut blev väldigt hungriga och åkte förbi Mcdonalds. Men att köra bil full är inte alltid så lyckat och väl på plats brakade de in i snabbmatsrestaurangen. Detta efter att de inte ens lyckats köpa några hamburgare – de hade nämligen inga pengar med sig.

Polispatrull tillkallades och det blev biljakt. 

Började kyssas

Inne i Oskarshamns centrum fick polisen till slut stopp på de två alkoholpåverkade männen, men för att distrahera polisen började de två männen "leka homosexuella" och kyssa varandra. När pusskalaset inte verkade påverka polispatrullen blev 23-åringen aggressiv, vevade ned bilrutan och hotade polismännen. 

Men i ilskan råkade 23-åringen komma åt bilens låsknapp och blev fastkilad i fönstret. Poliserna slet i 23-åringen som i sin tur slog och bet omkring sig. För att skydda sig själva var polisen tvungna att kasta en filt över honom innan de kunde gripa honom.

2,39 promille

Det visade sig sen när 23-åringen kunde gripas att han hade en alkoholhalt på 2,39 promille.

Mannen döms nu av Kalmar tingsrätt till två månaders fängelse för obehörigt avvikande från olycksplats, grovt rattfylleri, narkotikabrott, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman, skriver Barometern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela