1 av 5
Pappa Hassan anställdes så att familjen skulle kunna stanna.
2 av 5
Pappa Hassan anställdes så att familjen skulle kunna stanna. - Foto: Faksimil SMålandsnytt
Han tar nu hand om svårt sjuke David.
3 av 5
Han tar nu hand om svårt sjuke David. - Foto: Smålandsnytt
Något som lett till att hat och hot strömmat in.
4 av 5
Något som lett till att hat och hot strömmat in. - Foto: Faksimil Smålandsnytt
David Söderlund har polisanmält hoten.
5 av 5
David Söderlund har polisanmält hoten. - Foto: Faksimil Smålandsnytt

David hjälpte svårt sjuk romsk pojke – blev utsatt för dödshot

När den svårt sjuke fyraåringen avvisades tillsammans med sin famil klev David Söderlund in och såg till att familjen fick stanna. Något som lett till dödshot mot honom.


Familjen mår bra

Idag bor familjen Baijric i Hultsfred där de de båda äldsta sönerna går på förskola och pappa Hassan arbetar som personlig assistent åt David.

 – Jag är mycket, mycket tacksam mot David Söderlund, han har hjälpt oss mycket. Han känns som en bror för mig, säger Hassan Baijric till SVT:s Smålandsnytt.

HULTSFRED. Det var förra året som företagaren David Söderlund fick veta att den romska familjen Baijric skulle avvisas från Sverige. Detta trots att ett av familjens barn, fyraårige David, har en svår cp-skada och dessutom lider av svår epilepsi.

Söderlund ville hindra avvisningen – och han lyckades också se till att familjen fick komma tillbaka efter ett halvår i Bosnien genom att skapa ett jobb åt pappan Hassan Baijric på hans företag Plusfamiljen som personlig assistent, kunde SVT berätta då. Ett jobb som skapades specifikt för Hassan.

"Blyförgiftning i kraniet"

Men efter att det hela blivit rejält omskrivet började hatet och hoten strömma in mot Söderlund. Under några dagar fick han ta emot mer än 500 mejl.

– Jag hade aldrig kunnat tro att det fanns så mycket hat och att det fanns så nära, säger han till SVT:s Smålandsnytt.

En del av mejlen är direkta dödshot, bland annat skrev någon att han riskerade att dö av blyförgiftning i kraniet. Mejl som Söderlund har polisanmält.

/
/
Hot
/
hat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.