Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför får Ibbe stanna

- 29/04/2014, 17:23
I går kom beskedet att Ibbe får stanna.
1 av 2

I går kom beskedet att Ibbe får stanna.

Faksimil Facebook

Migrationsverket ändrade sitt beslut i frågan och gav Ibbe permanent uppehållstillstånd efter att nya dokument framkommit.
2 av 2

Migrationsverket ändrade sitt beslut i frågan och gav Ibbe permanent uppehållstillstånd efter att nya dokument framkommit.

Erik Martensson/TT

Migrationsverket ändrade under måndagen sitt utvisningsbeslut. Detta efter att nya fakta gällande Ibbes fall framkommit.

Under måndagen kunde Nyheter24 berätta att Abrahim "Ibbe" Jabateh efter en lång kamp fått beskedet om att han fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Anledningen till Migrationsverkets nya beslut beror på att nya dokument presenterats av Ibbes advokat Peter Frissén, skriver SVT Smålandsnytt.

Ingen anknytning till Liberia

Beslutet från Migrationsverket är sekretessbelagt och kräver en fullmakt från Ibbe för att kunna läsas. För att skydda sin historia har Ibbe valt att inte lämna ut beslutet i sin helhet, men han har gett sin advokat tillstånd att återge grunderna till beslutet. 

– De nya dokumenten vi tagit fram visar på att Ibbe inte har någon anknytning till den familj han har i sitt hemland Liberia. Dessutom har vi visat på att han har en förankring i det svenska samhället. Vilket också är ett viktigt argument, säger Frissén till SVT Smålandsnytt.

Varit hjälpsam i processen

Frissén menar också att det faktum att Ibbe under hela processen för den nya ansökan har varit nåbar och medverkat på ett bra sätt har påverkat det positiva beslutet.