Kvinnan har hotat att kidnappa ett barn.
1 av 3
Kvinnan har hotat att kidnappa ett barn. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Kvinnan döms nu.
2 av 3
Kvinnan döms nu. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Kvinnan nekar dock att hon skrivit mejlet.
3 av 3
Kvinnan nekar dock att hon skrivit mejlet. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"Jag kidnappar ditt barn och vi gör ett byte"

En kvinna hotade med att kidnappa ett barn. Anledningen? Hon ville göra ett byte med sin egen dotter som bor i familjehem.


Mildare straff

Eftersom hotet inte riktas mot tjänstemannen utan dennes barn blir det inte hot mot tjänsteman. Våld eller hot om våld samt hot om annat än våld på person som inte riktar sig mot den skyddade utan mot dennes anhöriga är förgripelse mot tjänsteman.

UMEÅ. En kvinna i 45-års åldern har dömts för förgripelse mot tjänsteman efter att ha hotat att kidnappa en socialsekreterares barn

Kvinnans egen dotter bor nämligen i familjehem, och kontakten med socialtjänst har fungerat dåligt under flera år, uppger myndigheten. Bland annat ska medarbetare upplevt kvinnan som hotfull. 

I juni förra året fick kvinnan nog och skrev ett mejl till socialsekreteraren som är ansvarig handläggare i dotterns fall. 

"Lika botar lika"

"År av samtal har inte hjälpt och då kommer vi fram till att lika botar lika. Jag är inte någon kriminell person och väljer alltid fredliga och lagliga metoder MEN ingen regel utan undantag. Jag har börjat bli riktigt, riktig arg, rent ut sagt ursinnigt förbannad."

Kvinnan skriver sedan det hot som hon nu döms till 5 000 kronor i böter och skyddstillsyn för:

"Jag kidnappar ditt barn och vi gör ett byte när du återlämnar mitt så får du ditt. Är det ett språk som du förstår?"

Förnekar brott

Kvinnan har förnekat gärningen och bestritt det enskilda anspråket med motiveringen att hennes mejl har kapats likt kommunalrådets Lennart Holmlunds adress. Samt utdrag ur Googles support.

Rätten finner dock förklaringen otrolig och kvinnan döms därför till 5 000 kronor i böter samt skyddstillsyn.  

Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!