Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hällde vatten på tiggare – butikschefen får avgå

- 02/06/2014, 13:48
Skedde i mars.
1 av 4

Skedde i mars.

Nu åtalas mannen misstänkt för ofredande.
2 av 4

Nu åtalas mannen misstänkt för ofredande.

JESSICA GOW / SCANPIX

Efter att det hela uppmärksammades samlades människor för att demonstrera utanför butiken.
3 av 4

Efter att det hela uppmärksammades samlades människor för att demonstrera utanför butiken.

Lena Sawyer

Nu får han alltså lämna sin tjänst.
4 av 4

Nu får han alltså lämna sin tjänst.

Polis

Nyligen kom beskedet att butikschefen åtalas misstänkt för ofredande. Nu får han också sluta.

GÖTEBORG. Den butikschef vid en Hemköpbutik i Göteborg som åtalas misstänkt för att ha hällt vatten på en tiggande kvinna har nu tvingats lämna sin tjänst, uppger Expressen.

– Det var en ohållbar situation att han skulle gå tillbaka till den butiken i och med tryck som uppstod mot butiken och hoten som riktades mot honom, säger Hemköps kommunikationschef till tidningen.

"Arbetsbrist uppstod"

Kommunikationschefen säger att det inte handlar om att mannen fått sparken, utan att hans provanställning helt enkelt inte förlängs.

– När vi tillsatt den nya butikschefen blev det en rockad bland butikscheferna i Göteborg och arbetsbrist uppstod och det resulterade i att vi inte kunde ha möjlighet att förlänga hans provanställning. Han var sist anställd i Göteborg, säger Hemköps kommunikationschef till Expressen.

Blev själv hotad

Det var i mitten av mars som det hela uppmärksammades i sociala medier. Butikschefen, som strax efter händelsen togs ur tjänst efter att ha hotats, har hela tiden nekat och har vidhållit att han bara försökte tvätta butikens fönster.

Nu har han alltså fått lämna sin tjänst.