Söndag 20 Jun
Stockholm

Två gripna för julaftonsmord

Två män har gripits för mordet på en 26-årig man i Sundsvall på julafton.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två män har gripits misstänkta för inblandning i mordet på en 26-årig man i Sundsvall på julafton. Polisen söker ytterligare två personer.

De båda misstänkta, den ena 27 år och den andra i 20-årsåldern, greps i Stockholm på fredagen och lördagen. Under lördagen skulle de transporteras till Sundsvall där de ska förhöras av polisen och vallas på brottsplatsen.

– De är två av dem som varit på brottsplatsen. Vi letar efter två till som är involverade i det hela, säger Christer Johansson, presstalesman hos polisen i Västernorrland, till TT.

Tidigt på julaftonens morgon fick polisen larm om ett knivdrama i en lägenhet som hyrs av Migrationsverket i bostadsområdet Fagerdal i Sundsvall. I lägenheten hittades en 36-årig man död och där fanns även en man som skadats.

– Vi förlitar oss till att han ska kunna peka ut dem som gripits, säger Christer Johansson.

En tipsare, som sade sig känna till vilka som varit inblandade i mordet, vände sig under julhelgen till polisen på Södermalm i Stockholm.

Tipsarens berättelse stödjer den berättelse som den man som skadades i knivdramat lämnat till polisen.

Christer Johansson sade till TT på fredagen att den skadade har berättat att de blev överfallna av tre eller fyra män som trängde sig in i lägenheten. Mannen uppger att han blev rädd och flydde in i en grannlägenhet där han slog larm till polisen.

Polisen har hittat mordvapnet.

TT: Vet ni något om bakgrunden till överfallet?

– Det är inget vi går in på nu.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela