Lördag 16 Okt
Stockholm

Bortsprungna Crux hittade hem – efter 7 år

Ägaren blev chockad när meddelandet om katten kom.
1 av 4
Ägaren blev chockad när meddelandet om katten kom. Foto: Faksimil ST-TV
Tack vare en märkning i örat kunde ägaren hittas.
2 av 4
Tack vare en märkning i örat kunde ägaren hittas. Foto: Faksimil ST-TV
Det blev ett kärt återseende.
3 av 4
Det blev ett kärt återseende. Foto: Faksimil ST-TV
Katten Crux är lika busig nu som för sju år sedan.
4 av 4
Katten Crux är lika busig nu som för sju år sedan. Foto: Faksimil ST-TV

Tove Johansson trodde att hon förlorat sin katt för alltid, men efter ett halvt liv kom Crux tillbaka.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bortsprungen hund

Otroliga historier likt denna inträffar emellanåt. I slutet av 2013 hittades en bortsprungen hund med hjälp av delningssajten Reddit.

SUNDSVALL. För sju år sedan försvann katten Crux från sin ägare, Tove Johansson, i Bosvedjan i norra Sundsvall. Nu har han hittat hem igen, skriver Sundsvalls Tidning. 

Hittades av bekant

En kvinna såg en katt utan halsband under en promenad och beslutade sig för att kika närmare på den. Efter att ha hittat en märkning i kattens öra inledde kvinnan sin jakt på ägaren, som senare visade sig vara Tove Johansson. Som om slumpen inte gjort tillräckligt visade det sig även att de båda kvinnorna var gamla vänner. 

– Jag tror först inte på vad hon säger. Jag var helt övertygad om att katten hade dött och att jag aldrig mer skulle få se honom, säger Tove Johansson, som numera bor i Malmö, till Sundsvalls Tidning. 

"Lika go"

Vännen från förr tog hand om Crux samtidigt som Tove Jansson reste tillbaka till Sundsvall för att träffa katten som hon inte sett på sju år.

– Det känns som om Crux inte ändrat sitt beteende alls. Han är lika busig, lekfull och go som han var för sju år sedan. Då var han två år, säger hon till Sundsvalls tidning.

Är frisk och kry

Vart Crux har hållit hus under de sju åren är än så länge oklart, men troligtvis har han bott hos någon familj. Tove Jansson uppger för Sundsvalls Tidning att hon gärna vill komma i kontakt med vem det nu är som har tagit hand om katten.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela