"Hej din fåne" – tjuv hängs ut på Facebook

Under helgen var det inbrott på utestället Park Lane i Göteborg. Den klåfingriga tjuven fångades på övervakningskamera – och nu hängs han ut på Facebook.


GÖTEBORG. Det var under midsommarhelgen som utestället Park Lane i Göteborg blev av med ljudutrustning och mixerbord för 200 000 kronor, skriver Expressen. 

Krogens ägare, Magnus Albrektson, valde att istället för att polisanmäla händelsen ta saken i egna händer. Han tog en bild från övervakningskameran som fångat tjuven på bild och la upp den på sin Facebook med texten:

"Hej din fåne! Kanske inte så smart att göra inbrott i våra lokaler på Park Lane och stjäla ljudutrustning - då vi har kameror som filmar dygnet runt. Lämna tillbaka sakerna eller så släpper vi bilderna på dig omaskade i morgon.."

Fått respons och spridning

– Jag är tämligen säker på att saker och ting inte kommer tillbaka genom att vi gör en polisanmälan. Jag tror att om den här figuren hör att han är efterspanad så kanske han tar sitt sunda förnuft till fånga och eventuellt lämnar tillbaka det. Det är det som är syftet med det, säger Magnus Albrektson till Expressen.

Själv menar Albrektson att han inte har hängt ut någon och att personen på bilden ju vet vem han är. 

Inlägget har fått mycket respons och spridits mycket. Här är några av kommentarerna Albrektsons inlägg fått motta:

Risk att hänga ut fel

Men polisen menar att det är bättre att lämna över bevismaterialet till polisen. 

– Risken är att man hänger ut fel människa. Då kan man själv bli polisanmäld för förtal, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesman till Expressen i samband med en tidigare uthängning.  

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!