Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är pålen som satt under badbryggan – polisen: "Livsfarligt"

- 10/07/2014, 11:43 -
Anna och hennes pojkvän gjorde en obehaglig upptäckt.
1 av 2

Anna och hennes pojkvän gjorde en obehaglig upptäckt.

Anna Petersson

Annas facebookvarning har delats av tiotusentals.
2 av 2

Annas facebookvarning har delats av tiotusentals.

Faksimil Facebook

Anna och hennes pojkvän gjorde en mycket obehaglig upptäckt när de var och badade – nu varnar hon andra för att råka ut för samma sak. Ett initiativ som hyllas av polisen.

VÄXJÖ. När Anna Petersson och hennes pojkvän var och badade vid Bergundasjön på onsdagen gjorde de en obehaglig upptäckt: någon hade satt fast en påle en meter under bryggan – precis där man hoppar i för att bada. Pålen var vänd med spetsen uppåt.

Kände med foten

Det var när Annas pojkvän simmade vid bryggan som han kände något med foten och fick syn på pålen. Han drog upp den och Anna fotograferade och la upp en varning på Facebook:

"SE UPP NÄR NI BADAR! Dela gärna. När vi badade i bergundasjön ikväll så satt den här med spetsen uppåt, precis en meter från bryggan där man hoppar i. Vi fick känslan att någon satt dit den för att skada. Som tur var hoppade vi vid sidan. 

I sommar när ni badar i vatten som ej har sikt till botten, gå i och känn er för innan ni hoppar:) Dela för att varna".

Varningen har i skrivande stund delats av över 11 000 personer.

Polisen hyllar

Polisen har fått in en anmälan om händelsen och hyllar Annas initiativ till att varna andra.

– Det är bra att de går ut med lite varningar måste jag säga, säger Mattias Bergström, vakthavande befäl i Kalmar, till Nyheter24.

– Det är kanonbra, givetvis. Riktigt bra, på så vis är de sociala medierna helt fantastiska.

Liten chans att förövaren åker dit

Polisen känner tyvärr till fenomenet med pålar vid badplatser.

– Det är rent livsfarligt. Vad syftet var med det kan vi bara undra. Om det är för att folk ska skada sig, eller för att hindra båtar att lägga till.

Hur stor chans är det att förövaren åker dit?

– Sannolikheten att lyckas utan vittnesmål är tyvärr inte så stor. 

Inte kommunens ansvar

På offentliga badplatser är det kommunen som sköter tillsyn av badplatser men eftersom platsen där Anna och hennes pojkvän badade inte är en sådan så faller det inte under kommunens ansvar.

– Det finns ingen offentlig badplats vid Bergundasjön. Det är inte vår brygga utan den kan tillhöra någon privat båtklubb eller friluftsorganisation eller annat, säger Anna-Karin Axelsson, Tf. förvaltningschef för kultur och fritid i Växjö kommun, till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är därför inget som vi ansvarar för.

Här är Annas facebookvarning som fortsätter att delas:


Kontrollerar du vattnet innan du hoppar i?