Jennie Renholm.
Jennie Renholm. - Foto: Privat

Jennie slåss mot cancern – söker hjälp från andra

Hennes facebookinlägg där hon letar efter andra i samma situation sprider sig snabbt på nätet.


Erik: "Utan blodgivarna skulle jag inte leva i dag"

Erik Ståhl har ett behov av ständiga behandlingar – något som gör honom beroende av att människor faktiskt tar sig till blodgivarcentraler runt om i landet.

För Nyheter24 berättade han om tacksamheten mot blodgivarna – och om oron över att det minskar under sommaren.

ROLFSTORP. För lite mer än ett år sedan fick 33-åriga Jennie Renholm reda på att hon lider av en ovanlig cancerform. Trots operationer och cellgiftsbehandlingar biter sig cancern kvar – och nu återstår en sista chans.

– Enligt min nuvarande läkare så finns det inga fler behandlingsmetoder, så om nuvarande behandling inte lyckas bromsa min cancer så kommer den lämnas utan behandling och få spridas utan motstånd, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Min önskan är att det finns fler behandlingssätt och hoppas via inlägget komma i kontakt med personer som har unika erfarenheter och expertkunskap i just min typ av cancer.

"Inte i min vildaste fantasi"

Inlägget som hon pratar om är ett Facebookinlägg, där hon söker efter andra som också diagnostiserats med den ovanliga cancerformen malign feokromocytom. Ett inlägg som på kort tid fått enorm spridning – på bara någon dag har det delats nästan 30 000 gånger. En spridning som Jennie inte hade räknat med.

– Nej, inte i min vildaste fantasi trodde jag att inlägget skulle få så stor spridning. Vi satt helt förstummade hemma igår och såg hur antalet delningar bara ökade och ökade.

"Värmer oerhört mycket"

Hon berättar att hon inte bara har fått stor spridning, utan också massvis med svar och stöd.

–  Väldigt många mejlar bara för att visa sitt stöd vilket värmer oerhört mycket! Till en början försökte jag svara på varje mail, men det har visat sig omöjligt på grund av den stora mängden mejl. Jag läser alla mejl som jag får. 

Vilken typ av svar hoppas du på?

– Jag hoppas på svar från personer med unik insikt i just min typ av cancer och som har lyckats behandla den med positivt resultat. Min största önskan är så klart att få kontakt med läkare som kan hjälpa mig i min kamp mot sjukdomen.  Ett drömscenario är att få träffa Thomas Helleday (Helleday Laboratory) och få vara med i deras studie gällande en helt ny typ av cancerbehandling som de håller på att utveckla, berättar Jenny.

Se hela hennes inlägg här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.