Vem skulle du låna ut din telefon till?

Hur viktigt är en persons kläder för att vi ska vilja låna ut våra mobiler till denne? Se själva.



Den här veckan testar STHLM Panda allmänheten i om man lånar ut sin mobil till en främling i nöd. I klippet märks det hur mycket utseendet avgör i valet att få låna en telefon eller inte.

Först klär Konrad Ydhage sig i skjorta och slips. Sedan klär han ner sig till träningsbyxor och regnponcho. Samma person med olika kläder får väldigt olika bemötande. 

– Det var cirka 90 procent som stannade och hjälpte mig när jag hade skjorta och slips, men när jag bytte kläder blev det i stort sett omöjligt. Folk kollade på mig med avsky och vissa såg rädda ut för mig av någon anledning, säger Ydhage till Nyheter24.

"Jävla alkis"

I hela två timmar vägrade alla att hjälpa honom när han klädde sig i regnponcho. Det hjälpte inte att han ändrade frasen till "kan jag låna en telefon för min mamma ligger på sjukhus, jag måste nå henne".

– Det mest skrämmande var att folk ignorerade mig och inte ens lyssnade på vad jag sa. Jag tappade allt hopp efter jag hört folk som ignorerade min fråga med ett skratt och människor som gick förbi som kallade mig "pundare" och "jävla alkis", säger Ydhage.

Till slut kom två väktare och hotade med att ringa polisen. Då bestämde STHLM Panda att experimentet var över.

Se klippet ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!