Måndag 27 Sep
Stockholm

Ung pojke hoppade i vattnet – hittade stort järnspett

Ännu ett järnspett har hittats under en badbrygga.
Ännu ett järnspett har hittats under en badbrygga. Foto: TT bild

När den unga pojken hoppade i vattnet från bryggan stötte han emot ett järnspett. – Det såg ut som ett stort svärd, säger pojkens pappa.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ung pojke och hans pappa var i Mogden och badade när pojken efter att ha hoppat i vattnet från bryggan stötte emot någonting hårt. Det visade sig snart vara ett stort järnspett – bara en och en halv meter från bryggan.

– Det såg ut som ett stort svärd, säger pojkens pappa Björn Thid till Borås Tidning.

"Min gissning är att någon slängt i det i helgen"

Thid la upp en bild på spettet på Facebook och där började spekulationerna kring vad föremålet faktiskt var. Vissa menade till exempel att det var en isbill, ett förmäl man använder för att hacka upp isen när man pimplar, men det tycker Björn verkar osannolikt. 

Han tror istället att någon har satt dit spettet nyligen.

– Det har varit varmt och skönt länge nu och många har badat. Då skulle det ha hittats tidigare. Dessutom är här bara 1,5 meter så jag tror inte att man sitter så nära och pimplar. Min gissning är att någon slängt i det i helgen. Om det nu är på rent djävulskap eller av tanklöshet, säger han till Borås Tidning och uttrycker sin oro för att folk, framförallt barn, hade kunnat komma till skada. 

Björn har polisanmält händelsen.

LÄS MER:

Här är pålen som satt under badbryggan – polisen: "Livsfarligt" 

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela