Fredrik är kritisk mot att väktaren lämnade sin hund i den varma bilen.
1 av 2
Fredrik är kritisk mot att väktaren lämnade sin hund i den varma bilen. - Foto: Faksimil Facebook / Privat
Fredrik Malm.
2 av 2
Fredrik Malm. - Foto: Privat

Securitas anklagas för djurplågeri – lämnade hund i varm bil

Hunden lämnades i en varm bil – och ingen hjälp kom trots att Fredrik ringde till väktarbolaget.


Hundar i varma bilar

Länsstyrelsen i Västa Götalands län skriver på sin hemsida att en bil är " ett mycket olämpligt förvaringsutrymme för hundar".

Det kan räcka med att hunden befinner sig i den varma bilen i 20 minuter för att hunden ska få dödliga skador.

KARLSTAD. 42-årige Fredrik Malm var under den tidiga måndagskvällen på väg hem när han hörde en hund skälla inifrån en bil tillhörandes väktarbolaget Securitas.

Stod i solen

Vid en närmare koll insåg han att bilen stod i solen och att fönstren bara var minimalt öppnade.

– Utomhus vid 19-tiden var det 24-25 grader i skuggan och bilen står som det syns tydligt i solen. Rutorna är bara nere cirka fem centimeter, berättar Fredrik för Nyheter24.

Fredrik väntade där några minuter innan han hörde av sig till bolaget och berättade att han personligen skulle bryta sig in i bilen om inte någon kom och öppnade för hunden.

"Uppträdde väldigt arrogant"

Trots det dröjde det. Fredrik beräknar att det tog sju till tio minuter efter att han ringt och att han sammanlagt hade stått vid bilen i närmare 20 minuter innan en väktare till slut dök upp. En väktare som inte alls tyckte att han hade gjort något fel när Fredrik påpekade att det hela var djurplågeri.

– Väktaren sa att det inte var mina problem att hunden satt där och uppträdde väldigt arrogant mot mig med svar som "Jaha du" flera gånger. Sedan åkte han iväg väldigt fort, det var flera som stod och såg på så han kände nog trycket från många, säger Fredrik till Nyheter24.

"Inte alls bra"

Ronny Fredriksson, förhandlingschef och pressansvarig på Securitas, känner inte till händelsen men säger att det inte låter bra.

– En del av våra fordon är utrustade med sån här specialfläktanordning som man måste ha när man har hund men det kan man inte svära på, men det är ju inte alls bra om det är på det sättet i vilket fall, säger han till Nyheter24.

Hursomhelst säger han att det gäller att vara extra noga vid "extrema väderförhållanden".

– Det är inte lämpligt för vare sig människor eller djur att stå exponerade för solen i bilar vid det väderläge vi har haft, så är det.

Skrev på Facebook

Fredrik valde att berätta om det hela på Facebook – komplett med ett filmklipp där man hör hur hunden skäller.

Läs hans inlägg och se filmklippet här:

LÄS MER: Hund lämnades i bil på färja – dog av värme

LÄS MER: Ljög om att hundarna var kidnappade – dog av värmeslag i bilen

/
Bil
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.