Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göran Hägglund fick tårta i ansiktet – mitt under tal

Göran Hägglund attackerades med en tårta.

Göran Hägglund attackerades med en tårta.

JANERIK HENRIKSSON / TT

Nyheter | 18/08/2014 17:50

Under ett tal i Göteborg blev partiledaren Göran Hägglund utsatt för en tårtattack. – Vi har gripit en person, säger polisen.

GÖTEBORG. Under måndagen vad Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på plats i Göteborg för att hålla tal. Han befann sig på Kungsportsplatsen när han plötsligt blev attackerad och fick en tårta i ansiktet, skriver Expressen.

– Hägglund har haft något torgmöte och då har någon tårtat honom. Vi har gripit en personen och tagit hand om honom enligt polislagens trettonde paragraf, gällande ordningsstörning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland, till Expressen.

Den gripne ska enligt polisen vara en man i 20-årsåldern.

Uppdaterad 19.15

Enligt Expressen ska en ung man strax innan attacken ha gått fram till Hägglund och börjat prata med honom. Mannen ska ha varit klädd i kläder med KD-tryck och ska, enligt källor till DN, dagar tidigare ha hjälpt KD att sätta upp valaffischer. Strax därefter ska mannen, som under tiden haft en hand i fickan, ha tagit fram den och tryckt en tårta i partiledarens ansikte.

Göran tar då av sig glasögonen och tittar på killen. Sedan tar han sig runt valstugan, han är helt lugn men någorlunda chockad över händelsen, säger Dennis Lindbom, lokalpolitiker för Moderaterna, som befann sig på platsen, till Expressen

Kort efter händelsen tog organisationen Fag Army på sig attacken, som de själva kallar "Aktion Kommando Bakelsebögen". På sin facebooksida skrev de att anledningen till attacken var att Göran Hägglund och hans parti driver en homo- och transfobisk politik.