Göran Hägglund attackerades med en tårta.
Göran Hägglund attackerades med en tårta. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Göran Hägglund fick tårta i ansiktet – mitt under tal

Under ett tal i Göteborg blev partiledaren Göran Hägglund utsatt för en tårtattack. – Vi har gripit en person, säger polisen.


Jimmie Åkesson tårtad

I november 2013 blev Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson attackerad med en tårta  under ett besök på Södermalm i Stockholm. 


GÖTEBORG. Under måndagen vad Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på plats i Göteborg för att hålla tal. Han befann sig på Kungsportsplatsen när han plötsligt blev attackerad och fick en tårta i ansiktet, skriver Expressen.

– Hägglund har haft något torgmöte och då har någon tårtat honom. Vi har gripit en personen och tagit hand om honom enligt polislagens trettonde paragraf, gällande ordningsstörning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland, till Expressen.

Den gripne ska enligt polisen vara en man i 20-årsåldern.

Uppdaterad 19.15

Enligt Expressen ska en ung man strax innan attacken ha gått fram till Hägglund och börjat prata med honom. Mannen ska ha varit klädd i kläder med KD-tryck och ska, enligt källor till DN, dagar tidigare ha hjälpt KD att sätta upp valaffischer. Strax därefter ska mannen, som under tiden haft en hand i fickan, ha tagit fram den och tryckt en tårta i partiledarens ansikte.

Göran tar då av sig glasögonen och tittar på killen. Sedan tar han sig runt valstugan, han är helt lugn men någorlunda chockad över händelsen, säger Dennis Lindbom, lokalpolitiker för Moderaterna, som befann sig på platsen, till Expressen

Kort efter händelsen tog organisationen Fag Army på sig attacken, som de själva kallar "Aktion Kommando Bakelsebögen". På sin facebooksida skrev de att anledningen till attacken var att Göran Hägglund och hans parti driver en homo- och transfobisk politik. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)