Stockholm

Yxmän till attack på skola – Eleven: "de skrek 'jävla neger!'"

Alviksskolan i västra Stockholm.
Alviksskolan i västra Stockholm. Foto: Faksimil Eniro

Två beväpnade män gick till attack på en grundskola i Stockholm. – Jag hade precis kommit ut från matsalen, då såg jag två personer som skrek "jävla neger!" till min kompis, berättar en elev för Nyheter24.


STOCKHOLM. Två män, 17 och 50 år gamla, gick på måndagen till attack med yxa och batong på en skola i Bromma i västra Stockholm.

Enligt Expressen har männen gripits misstänkt för hets mot folkgrupp och grov misshandel.

– De yttrade någonting om att målsägaren skulle åka hem, säger Albin Näfverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till tidningen.

En elev som höggs med yxa klarade sig utan större skador tack vare sin ryggsäck.

Enligt Dagens Nyheter svingade männen sina tillhyggen mot elever. Sedan flydde de in i en närliggande byggnad och kunde pekas ut.

Eleven: "De skrek jävla neger"

En elev på skolan berättar hur hen såg de båda männen utanför skolans matsal.

– Jag hade precis kommit ut från matsalen, då såg jag två personer som skrek "jävla neger!" till min kompis, berättar eleven för Nyheter24.

Samma personer sågs sedan gå till attack med yxa mot en annan elev. Männen jagade även eleven som Nyheter24 pratat med, men hen hann springa ifrån dem.

Enligt ett vittne skrek männen även "heil hitler", skriver Aftonbladet.

Rektorn på skolan, Anna Eriksson, uppger att bakgrunden till händelsen är att en grupp elever ska ha provocerat boende i närområdet. Ett par av de boende beväpnade sig sedan med elpistol, yxa och batong och jagade eleverna.

– De jagade eleverna upp på skolgården, säger Anna Eriksson till Expressen.

Enligt vittnen till Expressen ska dock eleverna inte alls ha provocerat de boende utan yxmännen ska ha skrikit rasistiska tillmälen från bostaden och sedan beväpnat sig och jagat eleverna.

Alviksskolan är en grundskola med årskurs 1-9.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.