Sprutade avgaser på tiggande kvinna – filmade och la upp på Facebook

I en film som nu sprids på Facebook ser man hur en kvinna som tigger attackeras och sprutas ned med avgaser.


Fler attacker

Under de senaste månaderna har flera attacker mot romer och personer som tigger uppmärksammats i media. I våras gick till exempel en butiksägare i Göteborg till attack mot en kvinna som tiggde genom att hälla en spann med vatten över henne

ÖRKELLJUNGA. Under fredagen förra veckan la en man upp en video på sin Facebook. I videon ser man en bilförare gasa så att avgasrök väller ut ur bilens avgasrör, som är vänt mot en kvinna som sitter och tigger utanför en butik. I texten som sprids står det "Go and beg they said it'll be fun they said", alltså "Gå och tigg sa de, det blir kul, sa de."

I filmen ser man hur kvinnan så fort hon upptäcker attacken hastigt flyttar på sig för att ta skydd från avgaserna.

"Tattare ska skit ha"

Filmen har i nuläget delats över tusen gånger och i kommentarsfältet ryms kommentarer som "inte nog med att dom sitter o tigger dem går ju fan in o snor halva sortimentet på coop med" och "Tattare ska skit ha heja mer köhla åt folket hahah".

Helsingborgs Dagblad, som först uppmärksammade händelsen, har pratat med ordförande för Integration för alla, Necmettin Meletli. Han menar att de kommer att polisanmäla händelsen.

– Föreningens målsättning är att motverka just sådant här. Filmen bevisar att det behövs mycket insatser i Örkelljunga. Vi ska göra en polisanmälan och ska ha ett möte under måndagseftermiddagen där vi kommer att ta upp detta, säger han till HD.

Enligt samma tidning har polisen sagt att det kan komma att rubriceras som ett ofredande.

"Aldrig pratat med en tiggare"

Men det är ingenting som upphovsmannen till filmen oroar sig för. 

– Det finns inga bevis för någonting. Inte ens att det är en bil. Man ser ju inte vem som sitter bakom ratten. Så de kan gärna försöka komma någonstans med det här, men det vore lika bra om de lägger ner det direkt, säger mannen, som är 21 år gammal, till Kvällsposten.

Han berättar också att han är provocerad av tiggare och menar att de egentligen inte behöver tigga, då de har både nya iPhones och bilar, enligt mannen. 

När Kvällsposten frågar hur han vet det och om han har pratat med den attackerade kvinnan svarar mannen:

– Nej, jag har aldrig pratat med en tiggare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.