Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sprutade avgaser på tiggande kvinna – filmade och la upp på Facebook

Här attackeras kvinnan – för att hon tigger

Här attackeras kvinnan – för att hon tigger

Faksimil Facebook

Nyheter | 26/08/2014 07:26

I en film som nu sprids på Facebook ser man hur en kvinna som tigger attackeras och sprutas ned med avgaser.

ÖRKELLJUNGA. Under fredagen förra veckan la en man upp en video på sin Facebook. I videon ser man en bilförare gasa så att avgasrök väller ut ur bilens avgasrör, som är vänt mot en kvinna som sitter och tigger utanför en butik. I texten som sprids står det "Go and beg they said it'll be fun they said", alltså "Gå och tigg sa de, det blir kul, sa de."

I filmen ser man hur kvinnan så fort hon upptäcker attacken hastigt flyttar på sig för att ta skydd från avgaserna.

"Tattare ska skit ha"

Filmen har i nuläget delats över tusen gånger och i kommentarsfältet ryms kommentarer som "inte nog med att dom sitter o tigger dem går ju fan in o snor halva sortimentet på coop med" och "Tattare ska skit ha heja mer köhla åt folket hahah".

Helsingborgs Dagblad, som först uppmärksammade händelsen, har pratat med ordförande för Integration för alla, Necmettin Meletli. Han menar att de kommer att polisanmäla händelsen.

– Föreningens målsättning är att motverka just sådant här. Filmen bevisar att det behövs mycket insatser i Örkelljunga. Vi ska göra en polisanmälan och ska ha ett möte under måndagseftermiddagen där vi kommer att ta upp detta, säger han till HD.

Enligt samma tidning har polisen sagt att det kan komma att rubriceras som ett ofredande.

"Aldrig pratat med en tiggare"

Men det är ingenting som upphovsmannen till filmen oroar sig för. 

– Det finns inga bevis för någonting. Inte ens att det är en bil. Man ser ju inte vem som sitter bakom ratten. Så de kan gärna försöka komma någonstans med det här, men det vore lika bra om de lägger ner det direkt, säger mannen, som är 21 år gammal, till Kvällsposten.

Han berättar också att han är provocerad av tiggare och menar att de egentligen inte behöver tigga, då de har både nya iPhones och bilar, enligt mannen. 

När Kvällsposten frågar hur han vet det och om han har pratat med den attackerade kvinnan svarar mannen:

– Nej, jag har aldrig pratat med en tiggare.