- Foto: TT Bild/Faksimil Tetrapak.com/Montage

Tetra Pak Lund lägger ner – 250 varslas

Under onsdagen kom beskedet att 250 personer mister jobbet när Tetra Pak väljer att lägga ner i Lund.


250 anställda

Tetra Paks förpackningsfabrik i Lund tillverkar i dag 4,5 miljarder förpackningar årligen varav cirka 80 procent exporteras, framförallt till mellersta och södra Europa, enligt ett pressmeddelande.

I fabriken arbetar 250 personer.

LUND. 250 människor förlorar jobbet när Tetra Pak Packaging Material i Lund, TPPM, väljer att lägga ner produktionen.

Beskedet kom under ett stormöte på onsdagsförmiddagen.

Nyheter24 har pratat med en av dem som deltog på mötet, som uttrycker sin besvikelse över företagets agerande.

Lägger ner i februari

Personalen fick inte reda på att det skulle hållas ett möte förrän i måndags, men då med avsaknad av information om vad mötet skulle gälla.

Företaget ska enligt Nyheter24:s källa ha som mål att lägga ner produktionen i februari 2015.

– De anställda är besvikna och förbannade för vi har gjort oerhörda förbättringar på Tetra Pak, skapat standarder som använts på företagets produktioner i hela världen.

"Kunderna för långt bort"

Informationen som de anställda fick var att produktionen går med vinst, men att problematiken ligger i att kunderna finns för långt bort.

– 78 procent av vårt material som vi tillverkar går på export. Så den produktionen vi haft här läggs på andra fabriker i Europa, säger källan, som önskar vara anonym, till Nyheter24.

"Svår nyhet"

– Vi inser att detta är en mycket svår nyhet för de anställda som berörs. Om förslaget genomförs kommer vi att erbjuda stöd till alla anställda som berörs, till exempel omplaceringshjälp och jobbrådgivning, säger Sam Strömerstén, Executive Vice President för Supply Chain Operations, i ett pressmeddelande.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.