Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tetra Pak Lund lägger ner – 250 varslas

TT Bild/Faksimil Tetrapak.com/Montage

Nyheter | 27/08/2014 11:54

Under onsdagen kom beskedet att 250 personer mister jobbet när Tetra Pak väljer att lägga ner i Lund.

LUND. 250 människor förlorar jobbet när Tetra Pak Packaging Material i Lund, TPPM, väljer att lägga ner produktionen.

Beskedet kom under ett stormöte på onsdagsförmiddagen.

Nyheter24 har pratat med en av dem som deltog på mötet, som uttrycker sin besvikelse över företagets agerande.

Lägger ner i februari

Personalen fick inte reda på att det skulle hållas ett möte förrän i måndags, men då med avsaknad av information om vad mötet skulle gälla.

Företaget ska enligt Nyheter24:s källa ha som mål att lägga ner produktionen i februari 2015.

– De anställda är besvikna och förbannade för vi har gjort oerhörda förbättringar på Tetra Pak, skapat standarder som använts på företagets produktioner i hela världen.

"Kunderna för långt bort"

Informationen som de anställda fick var att produktionen går med vinst, men att problematiken ligger i att kunderna finns för långt bort.

– 78 procent av vårt material som vi tillverkar går på export. Så den produktionen vi haft här läggs på andra fabriker i Europa, säger källan, som önskar vara anonym, till Nyheter24.

"Svår nyhet"

– Vi inser att detta är en mycket svår nyhet för de anställda som berörs. Om förslaget genomförs kommer vi att erbjuda stöd till alla anställda som berörs, till exempel omplaceringshjälp och jobbrådgivning, säger Sam Strömerstén, Executive Vice President för Supply Chain Operations, i ett pressmeddelande.