Hon fastnade i hissen som sakta vattenfylldes

- 31/08/2014, 18:09 -
Hon fastnade i hissen. Sedan började vattnet sippra in. Obs: Källaren på bilden har inget samband med artikeln.

Hon fastnade i hissen. Sedan började vattnet sippra in. Obs: Källaren på bilden har inget samband med artikeln.

Copyright: Stig-Ake Jonsson / Photographer: Stig-Ake Jonsson

Översvämningarna har lamslagit Skåne. Batuul Entezaris morgon blev en mardröm då hissen hon åkte i stannade och vatten började forsa in.

MALMÖ. För Batuul Entezari höll hissfärden ner mot tvättstugan att bli hennes sista. 

– Tänk om ett barn hade gått in i hissen den här morgonen och tryckt på knappen till källaren, säger Batuul Entezari till Sydsvenskan och berättar hur hon tidigt under söndagen skulle ner till tvättstugan då hissen fastnade på vägen.  

Sipprade in vatten

Källaren var vattenfylld av det regn som översvämmat södra Skåne och när hissen stått still en stund märkte Batuul Entezari något skrämmande.  

– Det rann in vatten, genom springorna på sidorna och längs dörren. Det kom från alla håll, säger Batuul Entezari till Sydsvenskan. 

Till slut stod vattnet henne till midjan. Hemma i lägenheten sov hennes man och någon mobil hade hon inte med sig. Ingen svarade heller när hon tryckte på larmknappen. 

Sparkade mot hissdörren

Då började Batuul Entezari skrika och hoppa upp och ner samt sparka mot hissdörren som öppnade sig en liten bit. Glipan blev så småningom större och Batuul Entezari kunde slita upp den och lämna hissen genom den vattenfyllda källaren. 

– Jag är inte så lång, bara en och femtiåtta. Vattnet nådde upp till bröstet till slut, säger hon till Sydsvenskan och påpekar vad som kunde ha hänt om ett barn fastnat i hissen.