Tisdag 27 Sep
Stockholm

Stjärnkrog serverade n-bollar – "larv att folk blir upprörda"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

UPPDATERAD. Nyöppnade innekrogen mötte kritik efter att ha serverat minst sagt tveksam efterätt. Och pudlade med en av de snabbaste ursäkterna någonsin.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Stjärnkocken Niklas Ekstedt slog nyligen upp dörrarna till sin nya krog, som drivs av Joakim Almqvist och Kalle Nilsson, på Kåken i Stockholm.

Där serveras en gedigen avsmakningsmeny och man har minst sagt tänjt på gränserna. Till exempel serverar man hästtartar på V75-kuponger, men en efterrätt har fått gästerna att reagera extra mycket. 

– Ja, vi serverar då chokladbollar, eller negerbollar i en fin gammal ljusstake med en mörk kvinna i klänning på, säger Joakim Almqvist till Dagens Nyheter. 

"Rent larv"

När tidningen frågade om han är medveten om att det skulle kunna ses som kontroversiellt svarar Almqvist att det är rent larv. 

Det fick han ångra.

– Det hade jag inte en aning om, jag ska försöka få tag i Joakim så han kan få göra ett tillägg till den där idiotkommentaren, säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne till Dagens Nyheter.

Kort senare ringer Almqvist upp.

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt ifall någon tagit illa upp. Det var idiotiskt tänkt av oss. Det är inget vi har haft på menyn länge och inget vi kommer ha kvar i fortsättningen, säger Almqvist till Dagens Nyheter.

Ekstedt vill inte uttala sig

Stjärnkocken Niklas Ekstedt själv som just nu befinner sig utomlands säger till tidningen att han inte har varit där och därför inte vill uttala sig.

UPPDATERAD 21.39

I ett pressmeddelande berättar nu Ekstedt att samarbetet med Almqvist och Nilsson nu avslutats i samförstånd.

– Vi accepterar ingen form av rasism och inte heller några uttalanden som kan tolkas som rasistiska. Vi beklagar den uppkomna situationen och väljer nu att avsluta gästspelet i förtid, säger Ekstedt.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.