1 av 2
- Foto: TT bild /Sten Jakobsson
2 av 2
- Foto: Sten Jakobsson

Tiggare i SD-jacka – "Är det här ett dåligt skämt?"

När Sten körde förbi en tiggande kvinna iklädd en jacka med Sverigedemokraternas logga på trodde han först att han såg fel. Men det visade sig stämma.


SD:s kampanj mot tiggeri

Sverigedemokraterna är det enda riksdagspartiet som vill förbjuda tiggeri. Organiserat tiggeri faller dock under brottet "människohandel" och sedan länge brottsligt.

De vill dessutom förbjuda personer som inte har permanten uppehållstillstånd att tigga. 

MOTALA. När Sten under söndagen körde förbi Netto i Motala såg han något som fångade hans uppmärksamhet. En person som satt och tiggde hade på sig en jacka som på ryggen hade en text han kände igen.

Han körde därför tillbaka, klev ur bilen och gick dit för att dubbelkolla. Och det han hade trott stämde – på jackan som tiggaren hade på sig stod det "Sverigedemokraterna". Alltså samma parti som under valrörelsen bedrev en stor kampanj om att förbjuda tiggeri

"Är det här ett dåligt skämt?"

Sten tog en bild på kvinnan bakifrån och la upp den på Facebook och skrev: "Netto Motala i dag. Är det här ett dåligt skämt? Är det här ett bra skämt? Är det här inget skämt?" Bilden har därefter delats flitigt via nätforumet Reddit. 

Hur tror du att hon har fått jackan?

– Jag har ingen aning varför hon hade jackan på sig, säger Sten till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tänkte kanske att det var någon slags kampanj från en sverigedemokrat, men jag är 99,9 procent säker på att det var en romsk kvinna som tiggde. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.