Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tiggare i SD-jacka – "Är det här ett dåligt skämt?"

- 23/09/2014, 12:09 -
1 av 2

TT bild /Sten Jakobsson

2 av 2

Sten Jakobsson

När Sten körde förbi en tiggande kvinna iklädd en jacka med Sverigedemokraternas logga på trodde han först att han såg fel. Men det visade sig stämma.

MOTALA. När Sten under söndagen körde förbi Netto i Motala såg han något som fångade hans uppmärksamhet. En person som satt och tiggde hade på sig en jacka som på ryggen hade en text han kände igen.

Han körde därför tillbaka, klev ur bilen och gick dit för att dubbelkolla. Och det han hade trott stämde – på jackan som tiggaren hade på sig stod det "Sverigedemokraterna". Alltså samma parti som under valrörelsen bedrev en stor kampanj om att förbjuda tiggeri

"Är det här ett dåligt skämt?"

Sten tog en bild på kvinnan bakifrån och la upp den på Facebook och skrev: "Netto Motala i dag. Är det här ett dåligt skämt? Är det här ett bra skämt? Är det här inget skämt?" Bilden har därefter delats flitigt via nätforumet Reddit. 

Hur tror du att hon har fått jackan?

– Jag har ingen aning varför hon hade jackan på sig, säger Sten till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tänkte kanske att det var någon slags kampanj från en sverigedemokrat, men jag är 99,9 procent säker på att det var en romsk kvinna som tiggde.