- Foto: Polisen

Ung pojke utsatt för stryplina under mopedfärd

Den unge mannen körde på cykelbanan då någon plötsligt höjde en lina. Den hamnade runt halsen och lämnade märken bak i nacken. Polisen, som uppger att det kunde gått riktigt illa, söker nu information om fallet.


VÄXJÖ. Det var på onsdagskvällen strax efter klockan 21 som en ung man tog sin moped för att åka och handla. 

På en cykelväg möter han en grupp på tre, fyra killar. När mopedisten ska passera ser han hur en av killarna höjer armen. Sedan smäller det till.

– Plötsligt hugger det tag i halsen. Men killen lyckas hålla sig kvar på mopeden och kör hem, det är då vi kontaktas, säger John Nilsson, inre befäl polisen Växjö/ Alvesta, till Nyheter24.

Höjde stryplina

Det visade sig att mopedisten fått någon form av lina runt halsen. Enligt beskrivningen som han lämnat till polisen var linan, som han även kände genom sina handskar, tunn och vass.

– Det kunde ha slutat olyckligt, säger Nilsson och fortsätter:

– Eftersom han inte stannar har vi inte full klarhet i vad som hände men det är troligtvis en lina som någon har spänt upp och han får snöret rätt över halsen. Man kan se typiska strypmärken på hans hals. 

"Hoppas att någon hör av sig"

Brottsrubriceringarna är framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada.

Polisen söker nu mer information om fallet.

– Vi hoppas att någon hör av sig till oss, säger John Nilsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.