Polisens gripande text hyllas – nu tackar de för all värme

- 07/10/2014, 17:57 -

Polisens Facebook-sida/TT Bild

Polisen Tobbe fanns där när kvinnans son hade tagit sitt liv. Läs hans hjärtskärande skildring – och hur polisen tackar för allt stöd.

"Jag försöker alltid uppehålla någon slags mental sköld för min egen skull. Men den här gången misslyckas jag, skölden går sönder och skriken letar sig genom uniformen, förbi skyddsvästen och hugger mig rakt i hjärtat. Jag tycker så fruktansvärt synd om dig."

Citatet är hämtat från ett text som polisen i Lund publicerade på sin Facebook-sida i helgen. Den hjärtskärande vittnesskildringen kommer från polisen Tobias som just gjort sitt yttersta för att trösta en mamma vars son precis tagit sitt liv. 

Har berört tusentals

Texten har spridits snabbt på Facebook och har i skrivande stund delats nästan 4 000 gånger.

"Fantastiska du, du har ett hjärta av guld fylld med empati", skriver en i kommentarsfältet. 

"Jag blev så otroligt berörd. Tänker på flera av mina vänner som är, eller ska bli poliser. Att orka med detta i jobbet, då har man ett kall. Tusen tack för er allihop", skriver en annan. 

"Ni ska veta att det värmer"

Nu tackar polisen i Lund för allt stöd. 

– Kommentarerna som lämnats åt Tobbe och poliserna i utryckningsverksamheten runtom i Sverige är väldigt rörande att läsa. Ni ska veta att det värmer otroligt mycket att få ta del av den uppskattning och värme som ni förmedlat, skriver idag polisen i Lund i ett nytt inlägg. 

Se den ursprungliga Facebook-texten här:

Här är dagens uppdatering där polisen tackar för allt stöd: