Torsdag 15 Apr
Stockholm

Efter hjältedådet – nu ska Sandra träffa Glada Hudik-teatern

När Glada Hudik-teatern läste historien om Sandra Halléns insats, då hon hjälpte en utsatt flicka med Downs Syndrom, blev de glada. Nu bjuder de in Sandra till kvällens föreställning i Göteborg.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Glada Hudik-teatern

"Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS (lag om stöd och service) som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare" skriver de på sin sajt.

Det hela började 1996, och sedan dess har teatern satt upp massor av föreställningar samt haft stora genombrott med filmerna "Hur många lingon finns det i världen" och uppföljaren "Hur många kramar finns det i världen".

På måndagen berättade Nyheter24 historien om Sandra Hallén, 19, som hjälpte en flicka på spårvagnen i Göteborg.

Sandra var på väg hem då hon hörde hur ett gäng yngre tjejer mobbade en flicka med Downs Syndrom. Då ingen gjorde något ryckte Sandra in och hjälpte till.

Sprids som en löpeld

Sandras berättelse har under veckan spridits enormt i sociala medier. 

Över hundra tusen personer har gillat och delat hennes inlägg, och efter att Nyheter24 uppmärksammade det har historien omskrivits i flera stora tidningar. 

Bjuden till teater

Några som fått reda på händelsen är Glada Hudik-teatern. Efter att ha läst om den blev de glada och beslutade sig för att bjuda Sandra och en vän på teater.

Gänget är mitt uppe i en Sverigeturné med Trollkaren från Oz, och passande nog befinner de sig för tillfället i Göteborg. Under tisdagskvällen tog de kontakt med Sandra.

– Vi pratade i går kväll och hon blev jätteglad och överraskad. Vi är ju i Göteborg nu och hela gänget ville verkligen bjuda in henne. Så hon får komma i kväll, gå in backstage, träffa alla och givetvis se pjäsen gratis tillsammans med en vän, säger Johanna Mörk, kommunikatör för Glada Hudik-teatern, till Nyheter24.

"Mycket kvar att jobba med"

Johanna Mörk känner igen sig mycket i Sandras upplevelser.

– Mycket av det hon sa i artikeln tangerar det vi jobbar med. Att sånt här händer är nog vanligare än vad vi tror. Vi i Sverige är bra på det här i teorin, att prata om saker och att säga att vi ska agera, men i verkligheten är det fortfarande en problematik, säger hon och fortsätter:

– Det finns mycket kvar att jobba med. 

"Blev helt tårögd"

När Sandra fick samtalet från Teatern blev hon väldigt glad. Sedan historien började spridas har hon haft fullt upp, och i kväll väntar ett besök på Lorensbergsteatern i Göteborg.

– Jag blev helt tårögd när de ringde. Speciellt när de sa att ensemblen blivit rörda över vad jag har gjort, säger hon och fortsätter:

– Och nu ska jag få träffa dem. Det ser jag verkligen fram emot för jag ser verkligen upp till dem.

Kvällens föreställning är den sista i Göteborg. Sedan beger sig Glada Hudik-teatern vidare till Karlstad. 

Här kan du se en trailer för pjäsen:


Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela