Tisdag 16 Aug
Stockholm

Handikappade Alfred misshandlad av ungdomsgäng

Alfred, som har en lätt utvecklingsstörning, blev i måndags misshandlad när han väntade på bussen. Nu berättar hans mamma om händelsen.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polisen utreder

Polisen i Södermanland meddelar till Nyheter24 att en förundersökning inletts, men att inga misstänkta har kunnat gripas. 

ESKILSTUNAAlfred var på väg hem till sitt gruppboende när han blev överfallen av ett gäng unga killar. 

– Han hade precis kommit från sin flickvän som bor på ett annat gruppboende här i stan. Han stod och väntade på bussen och lyssnade på musik, och sjöng väl med lite i låtarna. Jag antar att vissa kan störa sig på det, säger Alfreds mamma Monica till Nyheter24.

Alfred, 28, har enligt mamman "en lätt utvecklingsstörning som gör att han är på ett barns nivå".

Slog och sparkade

De unga männen slog Alfred i ansiktet och sparkade till honom i magen och drog sedan vidare. Alfred ringde genast sin mamma.

– Han var ledsen och berättade vad som hänt, säger Monica. 

Händelsen polisanmäldes direkt och efter ett besök på vårdcentralen så konstaterades det att Alfred mår bra, även om han fortfarande har ont i magen.

Alfreds mamma tackar nu för all fin respons som hon och hennes son fått på sociala medier. 

– Jag är oerhört tacksam över allt stöd jag fått från både kända och okända, det ger mig hopp för att man ska kunna bekämpa våldstendenser i framtiden. Men samtidigt är jag orolig. Den här gången kom de undan, hur går det nästa gång?

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.