Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här stjäl tjuvarna hans motorcykel – med extranyckeln

- 13/10/2014, 19:45 -
Mattias Olsson.
1 av 2

Mattias Olsson.

Motorcykeln.
2 av 2

Motorcykeln.

Inbrottstjuvarna tog Mattias extranyckeln första gången de gjorde inbrott – nu har de slagit till igen.

Mattias Olsson, 30, har haft två inbrott i sin villa inom loppet av två år. Det första i november 2012 och det andra nu i oktober.

Under det första inbrottet kom tjuvarna över två extranycklar, en till hans motorcykel och en till bilen. Båda fordonen var kvar efter det första inbrottet.

– Efter det första inbrottet så var medicinskåpen uppbrutna. De letade troligtvis efter något slags läkemedel, berättar Mattias för Nyheter24.

Bytte aldrig lås

Mattias bytte aldrig ut låsen efter det första inbrottet. I samband med att han precis hade byggt ett garage och ett hus från grunden så kände han att ekonomin inte fanns där. 

Ett låsbyte på alla lås går på ungefär 12 000 kronor. Istället valde han att investera i övervakningskameror som han fick för ungefär 3 000 kronor.

– Eftersom att det inte hände någonting under en längre period så började jag och min flickvän känna oss trygga igen. Vi valde därför att skjuta upp låsbytet.

Droger inblandat

I och med att medicinskåpen var uppbrutna så misstänker Mattias att gärningsmännen är människor som sysslar med droger.

– Första gången jag hade inbrott så var det någon som ringde mig på dolt nummer och frågade om jag var hemma. Jag svarade nej då jag tänkte att det var en kompis. Efter det sa det klick och när jag kom hem hade vi haft inbrott.

Andra inbrottet

Under andra inbrottet nu i oktober så stal de Mattias motorcykel, med hjälp av extranyckeln som försvann 2012.

– Jag tror inte att det var planerat. Det känns som att det handlar om människor som behöver få tag på snabba pengar och då gör de något sådana här saker.

Mattias har nu fått uppgifter som ska tyda på att motorcykeln befinner sig i Karlstad. Registreringsnumret på motorcykeln är TZR 388.