Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Falska poliser med automatvapen jagas av den riktiga polisen

- 21/10/2014, 11:12 -
Nu jagas två män utklädda till poliser.
1 av 3

Nu jagas två män utklädda till poliser.

TT bild

2 av 3

TT bild

3 av 3

TT Bild

Just nu letar polisen efter två personer som ska ha klätt ut sig till poliser och hotat en privatperson med automatvapen.

SVERIGE. Det var under tisdagsförmiddagen som en privatperson blev stoppad av vad han trodde var polisen när han körde på länsväg 507 i Finneröjda. 

Men när han stannade vid vägkanten möttes han av en man utklädd till polis. Denne man ska också ha viftat mot honom med ett automatvapen, skriver Nerikes Allehanda. 

    LÄS MER: "Polis öppnade bro – bensintjuvar körde ner i vattnet och dog"

Säkra på att det handlar om falsk polispatrull

"Polisernas" bil var målad som en riktig polisbil och hade blåljus på taket. Polisen utreder just nu händelsen och en förundersökning har inletts. 

– Just nu har vi polispersonal som på plats som letar efter de här två männen. Så vi är självklart tacksamma för iaktagelser. Vi är förstås helt hundra på att det här inte handlar om en riktig polispatrull,  polisens vakthavande befäl Johan Wallenius till Nerikes Allehanda