I dag friades de tre personerna för mordförsöket på Fidel Ogu.
1 av 3
I dag friades de tre personerna för mordförsöket på Fidel Ogu. - Foto: Uppdrag granskning / Montage
I december 2013 attackerade SMR en fredlig demonstration mot nazismen i stockholmsförorten Kärrtorp.
2 av 3
I december 2013 attackerade SMR en fredlig demonstration mot nazismen i stockholmsförorten Kärrtorp. - Foto: Faksimil Uppdrag granskning
Medlemmar ur nazistiska SMR under en demonstration vid Kristallnatten i Stockholm. Händelserna som åtalen gäller ägde rum i Umeå.
3 av 3
Medlemmar ur nazistiska SMR under en demonstration vid Kristallnatten i Stockholm. Händelserna som åtalen gäller ägde rum i Umeå. - Foto: JESSICA GOW / TT

Nazisterna frias för mordförsöket på Fidel

De nazister som åtalats för mordförsök för en attack mot en man i Hökarängen friades i dag av tingsrätten.


STOCKHOLM. I december 2013 blev en man attackerad av tre personer som visade sig ha kopplingar till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen. 

Utredningen lades snabbt ned, men återupptogs i samband med att SVT sände programmet Uppdrag Granskning som handlade om attacken som i utredningen benämndes som mordförsök. 

      LÄS MER: Efter granskningen – nu ska polisen ta upp mordförsöket på Fidel

I dag friades de i tingsrätten, som menade att det inte fanns tillräckligt med bevisning. Anledningen är att huvudbevisningen består av förhör med en fjärde person – som tidigare misstänkts för inblandning i dådet. Hans uppgifter har därför bedömts med "särskild försiktighet", skriver rätten. 

Döms för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp

Två av männen dömdes dock för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp i samband med attacken mot en demonstration i Kärrtorp. De båda döms till vardera sju månaders fängelse, skriver rätten i ett pressmeddelande. 

        LÄS MER: Nazisterna från attacken i Kärrtorp bakom flera kallblodiga våldsdåd

SMR
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!