Stoppade och brottade ner rånare: "Man har ju sett kampsport på tv"

- 03/11/2014, 10:06 -
Det slutliga beviset att det är bra att kolla på tv?

Det slutliga beviset att det är bra att kolla på tv?

TT / Fanni Olin Dahl

En riktig hjälteinsats – tack vare tv-tittandet.

ESLÖV. Vem har sagt att det inte är bra att kolla på tv? Den gamla klyschan gäller i alla fall uppenbarligen inte Dan Pedersen som i helgen hjälpte till med att brotta ner och binda fast en rånare – i efterhand tackade han nämligen tv-tittandet.

– Man ju tittat på kampsport på tv. Jag är uppvuxen med actionfilmer, säger han med ett skratt till Skånskan.

Höll kvar honom till polisen kom

Det var vid en lågprisaffär som en man med ett pistolliknande föremål plötsligt dök upp vid kassan under lördagseftermiddagen och krävde att få pengar ur kassan – men det gick inget vidare för gärningsmannen. När han försökte gå in bakom kassan övermannades han av Dan och ytterligare en kund som lyckades få ner honom på golvet, skriver Skånskan. Man lyckades dessutom med gemensamma krafter binda fast mannen.

– Han var ilsken på oss, och skrek att vi skulle släppa honom och att han ”skulle hitta oss en och en”. Men vi höll kvar honom till polisen kom, säger Dan till Skånskan.

"Vi bara gjorde det"

Ett ingripande som lett till att Dan hyllats rejält på sociala medier – men själv tonar han ner sin egen insats.

– Det var många hjältar. Vi var på rätt plats vid rätt tillfälle. Det är säkert många som inte hade vågat ingripa, men vi tänkte inte på det. Vi bara gjorde det, säger han till Skånskan.