Spice.
1 av 4
Spice. - Foto: Polisen
En bit hash.
2 av 4
En bit hash. - Foto: Polisen
En hemmagjort bong.
3 av 4
En hemmagjort bong. - Foto: Polisen
4 av 4
- Foto: Polisen

Polisen: Så vet du om ditt barn tar spice

Skolk, sjukdom eller förändrat beteende – i en video förklarar polisen olika kännetecken på narkotikabruk.


Spice och cannabis är två vanliga droger som ungdomar ofta köper via nätet.

I en informationsfilm som polisen gått ut med på sin Facebooksida berättar ungdomspolisen Alexandra om olika kännetecken som du som förälder kan hålla utkik efter. 

Frågestund

Under torsdagen deltog den svenska polisen i en internationell aktion som ledde till att över 400 marknadsplatser för narkotika stängdes ned. På tisdag nästa vecka anordnar de en frågestund på sin Facebooksida. Mellan klockan 14.30 och 16.30 kan den som vill ställa sina frågor om narkotika. 

Se videon här: 


/
/
/
Senaste nytt

Putin ställer som väntat upp i vårens val

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

Per Jansson, vice riksbankschef ser allt mer positivt på inflationsläget. I ett tal i Malmö kommenterade han de senaste inflationssiffrorna:

Ringhals 4 uppe i full effekt i eftermiddag

Ringhals kärnkraftsreaktor 4 ökar produktionen igen efter att ha levererat el på halv effekt i ett par dagar. Klockan 17 ska full effekt ha uppnåtts, uppger Ringhals presschef Anna Collin till TT.

Larm om beväpnad man vid skola – eleverna inrymda

En skola i Karlstad har inrymts efter uppgifter om att en beväpnad person ska ha synts till i närheten av skolan, rapportera Nya Wermlands-Tidningen.

Stopp i Klaratunneln i flera dagar

Klaratunneln i centrala Stockholm kan komma att vara stängd i flera dagar efter en trafikolycka på fredagsmorgonen, uppger Trafikverket.

Priset på bensin och diesel fortsätter sjunka – så billigt blir det att tanka nu

Drivmedelspriserna fortsätter att sjunka till en ny årslägstanivå. Riktpriset för 95-oktanig bensin sänks med 20 öre till 18,34 kronor medan den 98-oktaniga kostar 19,29 kronor efter en lika stor sänkning.