1 av 2
- Foto: Faksimil TT Bild / Youtube
Skånska flaggan.
2 av 2
Skånska flaggan. - Foto: Svenska Dagbladet

Sverigedemokraterna fick Familjen-Johan att skrota skånska flaggan

I en intervju berättar Familjen-Johan att han och familjen har skrotat skånska flaggan – på grund av Sverigedemokraterna och det politiska klimatet.


– Allt med flaggor och symboler. Jag gillar inte det där flaggviftandet längre. Det spelar ingen roll längre. Jag ser mig själv som världsmedborgare i stället för att ha en liten provins i Sverige, säger Johan T Karlsson, Familjen, i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon Lördag.

Den "Så mycket bättre"-aktuella artisten har varit uttalat Skåne-patriotisk, men säger sig ha ändrat mycket av sitt synsätt. Detta som en följd av Sverigedemokraternas framfart.

"Får göra skillnad på patriotism och kultur"

Sedan SD kom in i Riksdagen har han slutat bry sig om flaggor och vikten av att understryka en lokal tillhörighet.

– Det politiska klimatet har förändrats och jag kom till insikt att det spelar ingen roll, det är inte så viktigt för mig längre var jag kommer ifrån, säger han i intervjun och fortsätter:

– All slags patriotism... man får någonstans göra skillnad på patriotism och kultur. Jag älskar fortfarande den skånska kulturen och det arvet.

Se intervjun här:


/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.