- Foto: Privat

Sofia, 16, hotas och hatas efter artikel om feminsim

16-åriga Sofia blir näthatad efter sin debattartikel på Nyheter24.


 – Om jag träffade på henne i verkligheten skulle jag nog ge henne en stor bitchslap och säga åt henne att växa upp. Tål inte uppkäftiga tonåringar, tyvärr.

Så lyder en av många hatkommentarer mot Sofia Eriksson, 16, som skrev en debattartikel om sin rädsla och varför hon behandlar alla män som potentiella våldtäktsmän.  

Kommentarsfältet stormade efter Sofias text och hon har fått många reaktioner. – Vissa skriver att jag bör prata med någon och söka hjälp. Någon skrev att jag måste blivit våldtagen av min pappa. Först kände jag mig kränkt och sen blev jag mer rädd för den människan som kan slänga ur sig en sån sak, säger Sofia till Nyheter24 och fortsätter:

– Även fast jag upplevt att jag fått en del påhopp och kränkningar så tar jag inte åt mig, jag är sån som person. Men det betyder inte att jag tycker det är okej att skriva elaka saker om en människas åsikt. 


Sofia har även fått en del värmande kommentarer.

– Många tjejer som hört av sig och tycker det är skönt att jag vågar prata om det som många tänker. Det jag skriver om är ett ämne jag brinner för och något som ligger mig väldigt nära, säger Sofia. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.