- Foto: Privat

Sofia, 16, hotas och hatas efter artikel om feminsim

16-åriga Sofia blir näthatad efter sin debattartikel på Nyheter24.


 – Om jag träffade på henne i verkligheten skulle jag nog ge henne en stor bitchslap och säga åt henne att växa upp. Tål inte uppkäftiga tonåringar, tyvärr.

Så lyder en av många hatkommentarer mot Sofia Eriksson, 16, som skrev en debattartikel om sin rädsla och varför hon behandlar alla män som potentiella våldtäktsmän.  

Kommentarsfältet stormade efter Sofias text och hon har fått många reaktioner. 



– Vissa skriver att jag bör prata med någon och söka hjälp. Någon skrev att jag måste blivit våldtagen av min pappa. Först kände jag mig kränkt och sen blev jag mer rädd för den människan som kan slänga ur sig en sån sak, säger Sofia till Nyheter24 och fortsätter:

– Även fast jag upplevt att jag fått en del påhopp och kränkningar så tar jag inte åt mig, jag är sån som person. Men det betyder inte att jag tycker det är okej att skriva elaka saker om en människas åsikt. 


Sofia har även fått en del värmande kommentarer.

– Många tjejer som hört av sig och tycker det är skönt att jag vågar prata om det som många tänker. Det jag skriver om är ett ämne jag brinner för och något som ligger mig väldigt nära, säger Sofia. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.