Mannen kom från ingenstans och gav nybakta lussebullar till Polisen.
Mannen kom från ingenstans och gav nybakta lussebullar till Polisen. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Ex-rattfyllerist ville tacka polisen – överraskade med bullar vid trafikkontroll

Mitt under polisens trafikkontroll hände något oväntat. En man kom förbi med lussebullar till de överraskade poliserna. Anledningen? Han ville tacka dem.


På sin Facebooksida berättar Polisen Haninge om en fin händelse som inträffade under måndagen när de hade trafikkontroll.

– Mitt under trafikkontrollen kom en man och gav oss lussebullar, skriver de. 

Polisen blev överraskade och förstod inte hur det kom sig att han tyckte att just de skulle ha lussebullar. Men bullar fick de hur som helst.

Själv blivit stoppad

Det visade sig att mannen några år tidigare blivit stoppad i en trafikkontroll och blåst positivt på exakt samma ställe. 

– Han fick åka med till polisstationen där han blev rapporterad för rattfylleri och blev av med körkortet. 

Ville ge tillbaka

När mannen nu såg polisens trafikkontroll bestämde han sig för att ge något tillbaka. Han gick in på ett närliggande bageri och köpt bullarna som han sedan gav till poliserna. 

– Anledningen var att han idag har en familj, ett jobb han gillar och ett körkort han håller hårt i, skriver polisen och berättar att mannen sagt att de varit en stor del i att han har det han har i dagsläget.

Haningepolisen avslutar med att tacka mannen för fikat och berättelsen. Dessutom ger han dem motivationen att fortsätta sitt trafiksäkerhetsarbete, skriver de

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.