Stockholm

De spelar in sjuka klipp – för att bidra till Musikhjälpen

Den glada duon har gjort filmer och klipp tillsammans i många år – nu ger de sig ut på uppdrag för att samla in pengar till årets Musikhjälpen.


Läs mer

Julius Aspman och Björn Daniels från Orsa har gjort många roliga klipp tillsammans genom åren och har en växande skara fans.

I och med att årets Musikhjälpen, som sänds 8 till 14 december och samlar in pengar för att stoppa spridningen av hiv, bestämde de sig för att ta hjälp av deras talang och fanbase för att bidra till en god sak.

– Vem vill inte hjälpa till och stoppa spridningen av hiv. Vi vill ju ställa upp. Som jag ser det låg det bra i tiden, säger Julius till Nyheter24.

Startade egen insamling

På torsdagsmorgonen startade de därför den digitala insamlingsbössan Julius och björnhjälpen, och bad via deras Facebook-sida folk att skänka pengar i utbyte mot att de skulle ta sig an och spela in flera roliga och sjuka utmaningar.

Kastade ägg sittandes på en ko

Till deras förvåning strömmade pengarna in i rasande rakt. På bara nio timmar hade de under torsdagsförmiddagen passerat både det första och andra målet.

– Vi skulle kasta ägg i varandras ansikte för de första tusen kronor och rida på en ko för tvåtusen, men det gick så fort så vi kombinerade de båda och kastade ägg från en ko. Det tyckte vi var lite roligt, säger Julius.

När Nyheter24 pratar med dem på fredagskvällen är insamlingen uppe i hela 11 750 kronor och de är i full färd med att planera nästa steg. Efter ett lite misslyckat försök att våldgästa musikern och programledaren Kalle Moraeus, som även han bor i Orsa, spelade de in en film med en ny, mycket större utmaning.Cykel till glasburen i Uppsala

Nu siktar de nämligen på 20 000 kronor. Löftet är att då att cykla de tjugosex milen från Orsa till Musikhjälpens glasbur i Uppsala för att ge programledaren Kodjo Akolor en kram.

– Vi är skidåkare och har starka benmuskler, men det kommer att vara skavsår, träningsverk och skitjobbigt. Men är folk nog generösa får vi göra allt vi kan. Det kommer vara jobbigt men när vi ser tillbaka på det om tio år kommer vi att vara jättenöjda, konstaterar Julius och skrattar.

Når de bara upp till 15 000 kronor lovar de att i stället lifta hela vägen till Uppsala.

– Ni har tills 10.00 i morgon lördag på er! hälsar duon.

Här kan du höra killarna själva förklara cykel-utmaningen:

Och här är klippet som startade det hela:

Senaste nytt

Civilanställd gjorde slagningar på bekanta

Publicerades: 1 timme sedan

Spotify glänste på Wall Street

Publicerades: 2 timmar sedan

Hundsmugglartrio döms till fängelse

Publicerades: 3 timmar sedan

Skottlossning mot bostad i Arboga

Publicerades: 3 timmar sedan

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om narkotikabrott

Publicerades: igår 20:18

Officiellt från Ukraina: EU-toppmöte i Kiev

Publicerades: igår 20:12

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.