Polisen Scott Goodwin berättade om flickan.
1 av 2
Polisen Scott Goodwin berättade om flickan. - Foto: Facebook/Bildbyrån
Flickan fick hjälp av Socialtjänsten.
2 av 2
Flickan fick hjälp av Socialtjänsten. - Foto: Bildbyrån

Flicka tiggde utanför affär – togs om hand och fick en sängplats

En ung flicka satt och tiggde utanför en affär. Då ryckte Växjöpolisen ut och hämtade henne.


VÄXJÖ. I lördags blev polisen i Växjö kontaktade av en person som berättade att en ung flicka satt utanför en affär och tiggde.

Polisen Scott Goodwin åkte dit tillsammans med sin kollega Gunilla och tog med den unga flickan till polisstationen där personal ur socialtjänsten redan väntade.

– Vi pratade med flickan med hjälp av en tolk för att reda ut omständigheter. Socialen satt med henne hela tiden. När vi fick en klarare bild förstärktes vår oro om att flickan blev utnyttjad. Socialen satte igång direkt. Det fanns inga hinder från socialens sida när det gällde beslut om hur man ska hantera flickan, skriver Scott Goodwin på Polisen i Växjö/Alvesta:s facebooksida.

Fick en sängplats

Flickan fick hjälp och togs om hand av socialtjänsten. Hon kördes till ett ställe där hon fick mat, dusch och en säng – för för första gången på en månad.

– Man kunde se på flickan att det var en lättnad när vi berättade för henne att hon får sova i en säng, skriver Goodwin.

Goodwin avslutar inlägget med att berätta att flickan direkt fick skydd av socialtjänsten och att både han och hans kollega fick en "bamsekram" av flickan när de skiljdes åt.

Inlägget i sin helhet:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

2 timmar sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

2 timmar sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.