- Foto: NTB scanpix

Tiggaren vann storvinst på skraplott – återvänder nu hem

Plötsligt händer det – åtminstone för den rumänske mannen som skrapade fram en storvinst på 210 000 kronor.


Mannen från Rumänen ska ha sovit under en bro i en svensk stad tillsammans med andra från sin hemby Sibiu i Transsylvanien. Dagarna tillbringade han med att tigga på gatorna. 

Lucian, som Faktum valt att kalla mannen då han inte vill framträda med namn, ska ha tjänat 59 kronor efter åtta timmar tiggandes på gatorna. 

Men en dag för några veckor sedan förändrades hans liv radikalt.

Köpte lott på impuls

Han ska ha gått förbi en tobaksaffär och på impuls köpt en skraplott – vilket resulterade i en vinst på 210 000 kronor.

– Jag vet inte vad jag ska tro. Min fru tror mig inte och jag förstår henne. Jag kan knappt tro på det själv. När jag träffade tobakshandlaren igen och han förklarade att jag hade vunnit blev jag glad. Men jag vet inte. Ibland tror jag att Gud har skickat hit mig, säger Lucian till tidningen Faktum.

På frågan varför han tror att personer blir rörda av hans vinst, och varför han själv tycks vara mer tacksam än många andra lottovinnare svarar han enligt GT:

– Svenskar kanske har för mycket pengar. De vet inte vad de ska göra med dem. Om jag får 50 kronor i min tiggarkopp faller jag ner på knä.

Har återvänt hem

Han fick sedan åka till Göteborg för att vara med i dragningen i Bingolotto. Faktums chefredaktör Aaron Israelson säger tillGT att Lucian vann en bil värd 287 000 kronor, men i stället valde att ta ut vinsten i pengar till ett något mindre värde, vilket då blev 210 000 kronor. 

Efteråt tog han enligt Israelson bussen från Göteborg till sin hemby för att öppna upp ett bankkonto, något han aldrig tidigare haft. 

"Jag tänker komma tillbaka"

Lucien ska innan han for ha berättat att han tänkt köpa en bit mark för pengarna och bygga ett hus till sig och sin familj. De är nämligen hemlösa även i Rumänien.

– Innan han satte sig på bussen mot Rumänien sa han till mig; Jag kan inte tro att det är sant. Jag tänker komma tillbaka till Sverige för det här landet har varit så gott mot mig. Men då kommer jag inte som tiggare, säger Aaron Israelson till GT.

Det aktuella numret av tidningen Faktum kommer ut på måndag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!