- Foto: Mikael Fritzon / Mikael Fritzon

Polisen utreder misstänkt föremål i södra Stockholm

Under söndagskvällen utreder polisen i Stockholm fortfarande det misstänkta föremålet som hittades vid Globenområdet tidigare under dagen. Enligt uppgift till Aftonbladet kan det handla om en skarp bomb.


Polisen är förtegna och vill inte kommentera uppgifterna om ett eventuellt motiv eller en misstänkt gärningsman. Men enligt Aftonbladet misstänks en kvinna ha placerats ut ett föremål som ett led i en pågående konflikt.

– Det är den delen av vårt arbete som vi inte kan prata om. Just nu prioriterar vi att informera allmänheten om att vi är på plats, sade polisinformatören Towe Hägg till tidningen tidigare under kvällen.

Det var vid tvåtiden på dagen som polisen fick ett SOS-larm om det misstänkta föremål. En person ska ha observerat ett hur något suttit fast på en dragkrok på en bil utanför ett bostadshus i Globenområdet i södra Stockholm.

– Det kom in som ett föremål som satt och blinkade på en dragkrok, säger Towe Hägg

Inlett undersökning

Ännu under söndagskvällen var ett större område avspärrat. Boende i närheten ska ha uppmanas att inte vistas i de rum vars fönster vetter mot föremålet. Klockan 18.15 förflyttade polisen enligt Aftonbladet föremålet till en säker plats och inledde en undersökning av personbilen.

– I nuläget bedömer vi det som skarpt tills tekniker har varit på plats och vi kanske kan göra en annan bedömning, säger Hägg.

På kvällen fanns förutom polispatruller också räddningstjänsten och ambulans vid platsen.

Aftonbladet uppger att polisen nu utreder det misstänkta brottet under rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.