Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen utreder misstänkt föremål i södra Stockholm

- 21/12/2014, 20:03 -

Mikael Fritzon / Mikael Fritzon

Under söndagskvällen utreder polisen i Stockholm fortfarande det misstänkta föremålet som hittades vid Globenområdet tidigare under dagen. Enligt uppgift till Aftonbladet kan det handla om en skarp bomb.

Polisen är förtegna och vill inte kommentera uppgifterna om ett eventuellt motiv eller en misstänkt gärningsman. Men enligt Aftonbladet misstänks en kvinna ha placerats ut ett föremål som ett led i en pågående konflikt.

– Det är den delen av vårt arbete som vi inte kan prata om. Just nu prioriterar vi att informera allmänheten om att vi är på plats, sade polisinformatören Towe Hägg till tidningen tidigare under kvällen.

Det var vid tvåtiden på dagen som polisen fick ett SOS-larm om det misstänkta föremål. En person ska ha observerat ett hur något suttit fast på en dragkrok på en bil utanför ett bostadshus i Globenområdet i södra Stockholm.

– Det kom in som ett föremål som satt och blinkade på en dragkrok, säger Towe Hägg

Inlett undersökning

Ännu under söndagskvällen var ett större område avspärrat. Boende i närheten ska ha uppmanas att inte vistas i de rum vars fönster vetter mot föremålet. Klockan 18.15 förflyttade polisen enligt Aftonbladet föremålet till en säker plats och inledde en undersökning av personbilen.

– I nuläget bedömer vi det som skarpt tills tekniker har varit på plats och vi kanske kan göra en annan bedömning, säger Hägg.

På kvällen fanns förutom polispatruller också räddningstjänsten och ambulans vid platsen.

Aftonbladet uppger att polisen nu utreder det misstänkta brottet under rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.