Ida hittade en snigel i broccolin.
1 av 2
Ida hittade en snigel i broccolin. - Foto: Twitter/Privat
Ida Ahlsen.
2 av 2
Ida Ahlsen. - Foto: Privat

Ida fick en slajmig överraskning till lunchmaten – en snigel

Det är inte varje dag det serveras sniglar i skolan.


HOFORS. Ida Ahlsen, 15, fick en minst sagt äcklig överraskning på tallriken under sin lunchrast. Hon upptäckte nämligen en snigel i broccolin.

– Jag skulle precis äta och upptäckte då snigeln i broccolin. Det var jätteäckligt. De som jobbade i köket reagerade på liknande sätt och sa något i stil med "nu får det vara nog" i och med att det har hänt tidigare, säger Ida till Nyheter24.

Precis som Ida säger så är det inte första gången något sådant händer på Petreskolan i Hofors. 

För ungefär en månad sedan hittade en elev larver i brödet – och nu är det alltså en snigel i maten.

– Vi är jätteförskräckta och det är inte vanligt även om det har hänt. Det här handlar om fryst broccoli som det var en snigel i, säger Carin Sundberg, vikarierande kostchef på Petreskolan, till Nyheter24.

Byta leverantör

Sundberg tror nu att det är dags för en förändring.

– Vi har pratat med inköpare och vi har ett centralsambud som vi har med andra kommuner. Men nu kommer vi att begära in en annan broccoli.

Ida tycker också att det är viktigt att poängtera att det inte är kökspersonalens fel.

– Jag tror att det är viktigt att det kommer ut tidigt att det är inte är kökspersonalens fel utan att det är leverantörernas. Liknande saker har hänt på andra skolor här i området, säger hon och fortsätter:

– Det är ju ofräscht, men samtidigt så vet man att man måste äta också för att klara av skoldagen, men man hoppas på att de ska byta leverantör.

/
Mat
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

1 timme sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

1 timme sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.