Tisdag 22 Jun
Stockholm

Kvinna misstänks ha spärrat in sina barn – i över tio år

 En kvinna i Skåne misstänks för att i flera år ha hållit sina tre barn inspärrade och avskärmade från omvärlden.
1 av 3
En kvinna i Skåne misstänks för att i flera år ha hållit sina tre barn inspärrade och avskärmade från omvärlden. Foto: TT Bild
I natt anhölls hon misstänkt för olaga frihetsberövande.
2 av 3
I natt anhölls hon misstänkt för olaga frihetsberövande. Foto: TT Bild
Enligt polisen råder många oklarheter i fallet.
3 av 3
Enligt polisen råder många oklarheter i fallet. Foto: Mikael Fritzon / Mikael Fritzon

UPPDATERAD. En 59-årig kvinna tros ha hållit sina barn inlåsta i flera år.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BROMÖLLA. I Skåne i natt greps den 59-åriga kvinnan, misstänkt för olaga frihetsberövande. 

Polisen tror att kvinnan har hållit sina barn inlåsta i hemmet i över tio år. Ett av tre barn som enligt uppgifter hållits inlåsta, ska ha lämnat lägenheten och bett om hjälp med att kontakta polisen, skriver Kvällsposten

Polisen bröt sig in i hemmet

Efter att ha fått ett larm från en privatperson bröt sig polisen in i hemmet och grep kvinnan. 

När barnet som tog sig ut ur lägenheten sökte hjälp berättade hen att de hållits inne i över tio års tid. Barnets mamma ska då ha upptäckt detta och försökt dra in barnet igen i lägenheten. 

Varken kvinnan eller barnen, som enligt uppgifter till Kvällsposten alla är vuxna, är folkbokförda på adressen och grannarna är förvånade. 

Bildkälla: TT Bild

Inte gått i skolan

Enligt uppgift till Kvällsposten ska barnen varken ha gått i skolan eller varit i kontakt med sjukvården under åren. Enligt grannar i huset ska ingen någonsin ha sett någon besöka lägenheten eller att någon kommit ut eller in.

– Vår katt rymde över till deras balkong i somras, men vi fick inte komma in för att hämta den. De skyllde på allergi och sa att ingen får komma in, inte ens vaktmästaren, berättar personer som bor i närheten, för Kvällsposten.

Enligt polisen finns många oklarheter kring fallet.

– Jag sitter just nu och går igenom förhören som hållits, säger åklagaren Marie-Louise Holmberg, till Kvällsposten.

Pappan letat efter barnen

Pappan till de två yngsta barnen har letat efter sina barn i 17 år. 

Han lämnade mamman 1998 då förhållandet inte fungerade och de kom överens om att han skulle få ha kontakt med sina barn, men efter separationen fick han hela tiden olika besked om vart barnen fanns. 

Skickade blommor

– Ett tag fick jag höra att de bodde i Åre och försökte nå dem där. Sedan berättade mammans advokat att de flyttat till Australien. Jag skrev till svenska ambassaden i Australien och gav dem barnens personnummer men fick veta att de inte visste något om dem, berättar pappan för Kvällsposten.

Efter att ha sökt på barnen på internet trodde han sig ha hittat dem på en adress som han skickade blommor till, för att barnen skulle veta att han fanns, men blombudet ringde tillbaka och sa att inte hittat någon med de namnen på adressen. 

Pappan lämnade då ett meddelande med sitt telefonnummer via blombudet som enligt uppgift nått fram, men de hade aldrig någon möjlighet att ringa tillbaka. 

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela