"Tack för att ni gör ert jobb och tar hand om en när man inte kan göra det själv."
1 av 4
"Tack för att ni gör ert jobb och tar hand om en när man inte kan göra det själv." - Foto: Polisen/TT
"Halloj Polisen! =)"
2 av 4
"Halloj Polisen! =)" - Foto: Polisen
Vem personen är vet inte ens polisen.
3 av 4
Vem personen är vet inte ens polisen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Men blommor och brev är ju aldrig fel oavsett.
4 av 4
Men blommor och brev är ju aldrig fel oavsett. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Berusad person fick sitta i fyllecell – tackade polisen med blommor och brev

När polisen omhändertar berusade personer brukar det ofta sluta i dålig stämning. Den här gången var minerna dagen efter sjöslaget dock glada.


GÖTEBORG. En kväll, en natt och en dagen efter. Det är den magiska koden för samtliga utekvällar. Exakt vad de innehåller brukar emellertid skilja sig en hel del från kväll till kväll. 

För den här personen blev det en natt i fyllecellen. Och även om dagen efter säkert var en riktig pain in the ass tacklade hen det bra. Nämligen genom att skicka en bukett blommor och ett brev till polisen som kvällen innan stått för omhändertagandet.

"Tack för att ni gör ert jobb och tar hand om en när man inte kan göra det själv", står det bland annat i brevet som avslutas med den briljanta signaturen: "MVH, fyllecellen....."

Bildkälla: Polisen

Vem den troligtvis ångerfulla men härligt ödmjuka personen är har Maria Dahlberg, polisinspektör på personintaget, dock ingen aning om. 

– Nej, utan blommorna stod här igår morse när vi kom in till vårt skift. Men det är hur som helst kul när vi får lite bra credd för vårt jobb, det händer inte så ofta, säger hon till Nyheter24

Ja, för annars är det mestadels sura miner, va?

– Ja, det är oftare så än att de är nöjda och glada i alla fall.

Den brevskrivande romantikern må än så länge vara oidentifierad. Men hens handlingar har i alla fall blivit en snackis på Göteborgspolisen. 

– Alla som kommer in och ser den kommenterar och tycker att det är kul att någon visar något piostivit. Många skrattar till och undrar vad vi gjorde med personen egentligen, om vi bjöd på frukost eller så, säger Dahlberg.

Slutet gött, allting gött!

--

Den här historien har även uppmärksammats av tidningen Expressen.  

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du suttit i fyllecell?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.