Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han hittade 228 000 kronor och lämnade in dem till polisen – fick inte ens ett tack

- 12/03/2015, 20:29 -
Tomas lämnade in pengarna till polisen och fick inte ens ett tack.
1 av 5

Tomas lämnade in pengarna till polisen och fick inte ens ett tack.

Facebook/TT

Pengarna var märkta med etiketter från Melodifestivalen.
2 av 5

Pengarna var märkta med etiketter från Melodifestivalen.

Facebook

3 av 5

TT NYHETSBYRÅN

4 av 5

JESSICA GOW / SCANPIX

5 av 5

TT NYHETSBYRÅN

Tomas hittade en väska med 228 000 kronor som han lämnade in, utan få ett tack.

Komikern Tomas Bonderud hittade en kvarglömd väska fylld med 228 000 kronor i kontanter och lämnade in den till polisen utan att tveka. 

Det var natten mot första onsdagen i mars när Tomas precis avslutat sin föreställning på puben där han brukar ha sina föreställningar som han hittade väskan. 


Bildkälla: TT

– När jag öppnade väskan fick jag en chock, tänkte att det bara händer på film och man vet ju vad som händer i filmerna med killen som hittar väskan fylld med pengar, säger Tomas till Nyheter 24 och skrattar. 

Inget tack

Pengarna i väskan var märkta med etiketter från melodifestivalen och hela väskan är nu återlämnad till ägaren, men Tomas har ännu inte fått något tack.

– Det är lite tråkigt och sänder fel signaler, man känner ju ändå att man stått upp lite för hur det borde vara i samhället och då känns det som att man kanske ska premiera det, för de som nu står och funderar över hur de ska göra i en liknande situation. Man måste uppmuntra varandra att göra rätt, säger Tomas och fortsätter:

– Några fribiljetter till finalen av melodifestivalen hade inte suttit fel.

Hade du lämnat in pengarna?