Söndag 5 Dec
Stockholm

Leif GW Persson om Åkessons karriär: "kommit till vägs ände"

Åkesson och GW Persson.
Åkesson och GW Persson. Foto: tt bild / montage

Leif GW Persson spekulerar i en krönika i Expressen om Jimmie Åkessons framtid inom politiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det kan väl knappast ha undgått någon att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästade Skavlan under fredagen. Nu ger Leif GW Persson sina fem cent om Åkessons fortsatta karriär i en krönika i Expressen.

Kritisk mot Skavlans frågor

I krönikan kritiserar GW Persson Skavlan-redaktionen för att ha tagit "skjutjärnslinjen" istället för att fokusera på andra frågor, exempelvis hur Jimmie Åkessons framtid som politiker ser ut.

Men det hindrar inte GW Persson från att själv spekulera.

Tittar på Åkessons ögon

"Hur kommer det att gå för Jimmie Åkesson och hans politiska karriär? Om ögonen nu är själens spegel får jag för mig att han kommit till vägs ände", skriver kriminalprofessorn i krönikan, efter att ha sett programmet.

Och GW Persson har ju haft rätt förut, som när han förutspådde valet till exempel.

Vidare raserar GW persson ett av Sverigedemokraternas ständiga argument mot invandring:

"Det kostar på, både mänskligt och moraliskt"

"Nittiofem procent av de invandrare och flyktingar som kommit hit är precis lika strävsamma och hederliga som de nittiosju procenten av vår ursprungsbefolkning är. Skillnaden på två procent är det givna resultatet av att det kostar på, både mänskligt och moraliskt, när man måste flytta på sig. Samhällsekonomiskt och kriminalpolitiskt är den helt ointressant och rätt hanterad kommer den att försvinna med tiden", skriver Leif GW Persson i Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela