Jennifer och hennes vän Sebastian såg till att hjälpa deras vän Zoe som blev medvetslös på grund av spriten.
1 av 5
Jennifer och hennes vän Sebastian såg till att hjälpa deras vän Zoe som blev medvetslös på grund av spriten. - Foto: Jenniefer Kristensen/TT Bild
Zoes pappa Patrik har skrivit ett argt brev till de som sålde smuggelspriten, ett brev som Nyheter24 publicerade.
2 av 5
Zoes pappa Patrik har skrivit ett argt brev till de som sålde smuggelspriten, ett brev som Nyheter24 publicerade. - Foto: TT Bild
Han hyllar kompisarna i brevet.
3 av 5
Han hyllar kompisarna i brevet. - Foto: Patrik Isaksson
Jenniefer säger att man inte ska tveka att ringa till föräldrarna när det behövs.
4 av 5
Jenniefer säger att man inte ska tveka att ringa till föräldrarna när det behövs. - Foto: TT Bild
En av hjältarna!
5 av 5
En av hjältarna! - Foto: Jenniefer Kristensen

Jenniefer, 15, räddade sin medvetslösa vän

Jenniefer och kompisen Sebastian såg till att hjälpa sin vän som låg medvetslös på marken. Nu hyllas de av pappan: "De är årets hjältar".


I måndags publicerade Nyheter24 Patrik Isakssons öppna brev till en smugglare som sålt sprit till hans 15-åriga dotter Zoe. På grund av spriten hade Zoes kväll kunnat slutat illa om det inte var för hennes vänner – en av dem var Jenniefer Kristensen.

– När jag kom dit Zoe var, fick jag höra att hon druckit två groggar, säger hon till Nyheter24.

Zoe låg medvetslös

Kort därefter ramlade Zoe handlöst i betongtrappa och slog sig hårt i huvudet, bland annat slog hon ut två tänder. Hon började kräkas och sen blev hon medvetslös, berättar Jenniefer.

Jenniefer och hennes vän Sebastian försökte väcka henne med coca cola de hade med sig men det gick inte – hon var oväckbar.

– Vi fick panik, det var hemskt att se henne så.

Ringde pappan trots protester från andra

Trots att några protesterade bestämde sig Jenniefer och Sebastian för att ringa till Zoes pappa Patrik. Han åkte dit direkt och såg till att ringa ambulans som tog Zoe till sjukhuset.

Patrik är väldigt tacksam för att de vågade ringa honom.

– Jag har sagt till dem att jag är väldigt glad för att de tog beslutet att ringa mig. Det går inte att hylla dem tillräckligt, de är årets hjältar, säger han till Nyheter24.

Bildkälla: Patrik Isaksson

"Lämna aldrig din kompis"

För Jenniefer var det självklart att ringa och hon har råd till andra som hamnar i liknande situation.

– Lämna aldrig din kompis själv, hjälp dem så mycket det går. Och ring föräldrarna, de vill hellre att du ringer än att de inte får hem sitt barn levande igen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du vågat ringa dina föräldrar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.