Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk 20-åring planerade seriemord – så avslöjades han

- 21/05/2015, 13:34
Lapparna hittades i 20-åringens kvarglömda väska.
1 av 5

Lapparna hittades i 20-åringens kvarglömda väska.

Polisen

Kniven.
2 av 5

Kniven.

Polisen

3 av 5

Polisen

4 av 5

Polisen

5 av 5

Polisen

Planerade att mörda "en hora", en "oförskämd/otrevlig tant" och "ett invandrarbarn/ungdom".

Den 20-åriga mannen glömde sin väska hemma hos sin pappa i Kalmar när han var på besök, skriver Aftonbladet. När pappans sambo senare kontrollerade väskan, upptäckte hon de fruktansvärda handskrivna lapparna.

I väskan låg en kniv från Ikea, starköl och två handskrivna lappar som var sonens mordplaner.

"En hora"

På lapparna skriver 20-åringen i detalj om morden, bland annat om sina planerade mordoffer, vad han behöver för hjälpmedel och hur han ska komma undan.


Bildkälla: Polisen

De planerade mordoffren är "en hora", en "oförskämd/otrevlig tant" och "ett invandrarbarn/ungdom". För att undvika att åka fast har han skrivit "inga fingeravtryck", "ingen parfym/deoderant" och "inga motiv". Och som redskap står skor som aldrig använts, benkniv/bensåg, plastkassar och handskar på listan.

Som en parentes till sig själv hade 20-åringen även skrivit:

"PS. Lämna en mordscen eller inte? Beror på hur det väl planerade mordet är upplagt."

Åtalades

Dagen efter planerna upptäcktes av sambon besökte sonen sin pappa igen, då han anträffades av polisen fick följa med till polisstationen. Polisen ska ha försökt nå honom via sms och sökt honom på fem adresser innan han kunde lokaliseras.

I förhören ska 20-åringen ha sagt att planerna inte var på riktigt, att de var kladdar för att "få ur sig saker", samt att kniven var till för en känsla han hade av att han behövde ha med sig den. I dag åtalas han för tre fall av förberedelse till mord.

Familjen ska ha velat ge honom psykiatrisk hjälp under ett halvår men han har inte velat, uppger åklagaren Kjell Jannesson till Aftonbladet.

Googlat på Breivik

I 20-åringens dator har man funnit sökningar på flera serie och massmördare, bland annat Anders Breivik.