Så mycket kaffe ska du dricka – enligt EU

- 28/05/2015, 15:14 -
Så gooott! Minst 7 om dagen.
1 av 4

Så gooott! Minst 7 om dagen.

SCANPIX NORWAY / TT

Men inte om EU får bestämma.
2 av 4

Men inte om EU får bestämma.

tt bild

Kaffestunderna är hotade om man ska följa reglerna.
3 av 4

Kaffestunderna är hotade om man ska följa reglerna.

TT NYHETSBYRÅN

Skål Stefan.
4 av 4

Skål Stefan.

CLAUDIO BRESCIANI / TT

EU har kommit med pekpinnar som kommer vara jobbiga för kaffeälskare.

Det finns många kaffedrickare där ute. En av dem är Stefan Löfven.

Bildkälla: TT bild

Vi har inte riktigt koll på hur mycket han dricker. Men är han en äkta kaffeälskare som snittar tre koppar innan klockan 09:00 så kommer han bli ledsen över EU:s nya rekommendationer. För ännu en gång kliver EU in och dödar partystämningen.

Bildkälla

Enligt Svenska Dagbladet så har EU kommit ut med en rapport som säger att en vuxen helst inte ska få i sig mer än 400 milligram koffein per dag, och det är lika med cirka fyra koppar kaffe.

Och för den som har en liten bebis i magen är kaffe-riktlinjerna ännu värre. Gravida ska helst bara dricka två koppar per dag. Det är en hel kopp färre än vad Livsmedelsverket rekommenderar.

Men det är inte kanske just latten som oroar EU mest, utan det är all energidryck som alla unga häller i sig likt vatten.

– En tonåring som dricker en kaffe, en Coca-Cola och två eller tre Red Bull varje dag skulle lätt komma över gränsen, säger en anonym tjänsteman som jobbar för EU, till AFP.

Bildkälla

Fast man kan tro att svenskarna ligger i topp med tanke på alla fikapauser som tas, så vinner Danmark över oss. 33 procent av befolkningen får i sig för mycket koffein enligt rapporten, skriver Svenska Dagbladet.

Bildkälla

Dricker du mer än fyra koppar per dag?