Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Tidning" riktar sig till barn som ska gifta sig

- 01/06/2015, 22:26
Omslaget till brudtidningen.
1 av 3

Omslaget till brudtidningen.

RFSU

Maria Andersson.
2 av 3

Maria Andersson.

RFSU

3 av 3

RFSU

Kampanj vill uppmärksamma att det varje dag gifter sig 40 000 flickor i världen.

I en ny kampanj har RFSU skapat ett omslag till en bröllopstidning för barn. Där lockas exempelvis med artiklar om fina brudklänningar i barnstorlek och hur du överlever ditt första år som nygift. Omslaget är en del av en kampanj för att väcka uppmärksamhet kring hur många barn som faktiskt gifts bort i världen.

– För de allra flesta är bröllop något fantastiskt som man gör av fri vilja, men för alla är det faktiskt inte så, säger Maria Andersson, generalsekreterare för RFSU, till Dagens Media.

Enligt RFSU gifts 40 000 flickor bort varje dag i världen, och för många blir giftermålet knappast lyckligt. Varje år föder två miljoner flickor under 15 års ålder barn, något som kan vara både traumatiskt och farligt. Och just därför är RFSU:s kampanj så viktig.

– Vi vill visa att verkligheten är brutal och att också äktenskap kan vara brutala, säger Maria Andersson till Dagens Media.

Är det en bra kampanj av RFSU?