Tisdag 18 Maj
Stockholm

"Tidning" riktar sig till barn som ska gifta sig

Omslaget till brudtidningen.
1 av 3
Omslaget till brudtidningen. Foto: RFSU
Maria Andersson.
2 av 3
Maria Andersson. Foto: RFSU
3 av 3

Kampanj vill uppmärksamma att det varje dag gifter sig 40 000 flickor i världen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Om RFSU

Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en ideell organisation för sexualupplysning och sexualpolitik. Organisationen har funnits sedan 1933 och de jobbar för att sprida en öppen syn på samlevnads- och sexualfrågor. De jobbar både i Sverige och internationellt.

I en ny kampanj har RFSU skapat ett omslag till en bröllopstidning för barn. Där lockas exempelvis med artiklar om fina brudklänningar i barnstorlek och hur du överlever ditt första år som nygift. Omslaget är en del av en kampanj för att väcka uppmärksamhet kring hur många barn som faktiskt gifts bort i världen.

– För de allra flesta är bröllop något fantastiskt som man gör av fri vilja, men för alla är det faktiskt inte så, säger Maria Andersson, generalsekreterare för RFSU, till Dagens Media.

Enligt RFSU gifts 40 000 flickor bort varje dag i världen, och för många blir giftermålet knappast lyckligt. Varje år föder två miljoner flickor under 15 års ålder barn, något som kan vara både traumatiskt och farligt. Och just därför är RFSU:s kampanj så viktig.

– Vi vill visa att verkligheten är brutal och att också äktenskap kan vara brutala, säger Maria Andersson till Dagens Media.

Är det en bra kampanj av RFSU?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela