Omslaget till brudtidningen.
1 av 3
Omslaget till brudtidningen. - Foto: RFSU
Maria Andersson.
2 av 3
Maria Andersson. - Foto: RFSU
3 av 3
- Foto: RFSU

"Tidning" riktar sig till barn som ska gifta sig

Kampanj vill uppmärksamma att det varje dag gifter sig 40 000 flickor i världen.


Om RFSU

Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en ideell organisation för sexualupplysning och sexualpolitik. Organisationen har funnits sedan 1933 och de jobbar för att sprida en öppen syn på samlevnads- och sexualfrågor. De jobbar både i Sverige och internationellt.

I en ny kampanj har RFSU skapat ett omslag till en bröllopstidning för barn. Där lockas exempelvis med artiklar om fina brudklänningar i barnstorlek och hur du överlever ditt första år som nygift. Omslaget är en del av en kampanj för att väcka uppmärksamhet kring hur många barn som faktiskt gifts bort i världen.

– För de allra flesta är bröllop något fantastiskt som man gör av fri vilja, men för alla är det faktiskt inte så, säger Maria Andersson, generalsekreterare för RFSU, till Dagens Media.

Enligt RFSU gifts 40 000 flickor bort varje dag i världen, och för många blir giftermålet knappast lyckligt. Varje år föder två miljoner flickor under 15 års ålder barn, något som kan vara både traumatiskt och farligt. Och just därför är RFSU:s kampanj så viktig.

– Vi vill visa att verkligheten är brutal och att också äktenskap kan vara brutala, säger Maria Andersson till Dagens Media.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det en bra kampanj av RFSU?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.