Peter vägrar att släppa på kontrollanter på sin buss.
1 av 2
Peter vägrar att släppa på kontrollanter på sin buss. - Foto: Peter Nilsson/TT Bild
Busschauffören blev brutalt nerbrottad under en biljettkontroll. Peter är liksom andra mycket upprörd över filmen.
2 av 2
Busschauffören blev brutalt nerbrottad under en biljettkontroll. Peter är liksom andra mycket upprörd över filmen. - Foto: Faksimil YouPlay/TT

Busschauffören Peter till Västtrafik: "Jag släpper inte på era kontrollanter"

Peters kollega blev brutalt nedbrottad av biljettkontrollanter i Göteborg. Nu vill Peter inte ha med dem att göra.


– Jag känner en jävla ilska över att vi inte kommit längre, säger busschauffören Peter Nilsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Det finns ingen anledning att behandla någon människa på det här viset om den inte förtjänar det och då menar jag riktiga brottslingar. Det här var en skötsam kille som skulle hem från jobbet. Man har passerat alla gränser.

Han är en av många som känner ilska över filmen där man ser hur en busschaufför blir nedbrottad av biljettkontrollanter och hur en väktare står och skriker på honom. En film Nyheter24 skrivit om.

– När jag såg det här blev jag förbannad. Så här gör man inte.

Precis som den utsatta föraren kör Peter också för Västtrafik och i dagarna har han hyllats för ett inlägg på Västtrafiks Facebooksida som även Aftonbladet uppmärksammat. Där skriver han att kontrollanterna från och med händelsen inte längre är välkomna på hans buss.

Bildkälla: Faksimil Facebok

Han säger att inte vet om han kommer "få fan för det eller inte men han släpper inte på dem". Han vill inte ha med dem att göra menar han.

– Jag skulle aldrig tillåta mina passagerare eller kollegor bli utsatta för en sådan här nedvärderande behandling, säger han och fortsätter:

– Har vi inte kommit längre än så här har de inte på min buss att göra, that's it.

Peter som jobbat som busschaufför sedan 1979, säger att det här är det värsta han varit med om under sin karriär. Och han önskar att han får träffa den drabbade chauffören.

Det ska krävas en hel del innan han vill släppa på kontrollanter igen.

– Chauffören ska få en fullständig offentlig ursäkt, han ska rehabiliteras till fullo och han ska banne mig ha ett skadestånd som heter duga.

Dessutom har han bestämda åsikter kring kontrollanterna.

– De som mobbade ska aldrig mer ha detta jobb, det är mitt krav. Man löser inte sådana problem på det här sättet.

Så fram tills Peter känner att den drabbade busschauffören fått tillräcklig upprättelse får kontrollanterna inte åka med honom.

– Jag kommer avvisa de vänligt men bestämt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt av Peter?
Tack för din röst!